Απόπειρα απόδρασης τριών κρατουμένων από τον Κορυδαλλό μέσω τούνελ που έσκαψαν κάτω απ’ τις φυλακές, απετράπη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το βράδυ της Δευτέρας, στις 21.30, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης έρευνας στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών εντοπίστηκε σε ισόγειο κελί τρύπα στο δάπεδο διαμέτρου 80 εκατοστών.

Το τούνελ, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε στο υπόγειο της πτέρυγας όπου βρίσκονται τα παλιά πειθαρχεία και εκεί οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου 80 εκατοστών.

Στο κελί κρατούνταν δυο αλλοδαποί και ένας Έλληνας. Οι δυο πρώτοι είναι υπόδικοι για κλοπές και για ναρκωτικά και ο τρίτος για ανθρωποκτονία.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, σκοινί με κόμπους περίπου πέντε μέτρων, ένα αυτοσχέδιος γάντζος, πόμολα πόρτας, μεντεσέδες, μια μπαλαντέζα, δυο κουβάδες, ένα σφυρί και ένα καλέμι.

Πάντως στελέχη του υπουργείου έλεγαν χαρακτηριστικά πως «είχαν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους».

Για την υπόθεση διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μαρίνος Σκανδάμης διέταξε έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.