Πυρά από δύο αλλοδαπούς δέχτηκαν δύο αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης λίγο μετά τις 21:00.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλλοδαποί βρίσκονταν σε στενό δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά και όταν τους πλησίασαν οι άντρες της αστυνομίας, πιθανότητα για έλεγχο ρουτίνας, οι δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν στην αρχή φραστικά κατά των δύο μυστικών αστυνομικών.

Όμως πολύ γρήγορα οι τόνοι ανέβηκαν και όταν οι αστυνομικοί σε απόσταση βολής, οι δύο αλλοδαποί τράβηξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να τους πετύχουν.

Οι δύο αστυνομικοί καλύφθηκαν σε κοντινή μάντρα για να αποφύγουν τα πυρά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο που βρισκόταν περίπου 100 μέτρα μακριά όπου κάλεσαν ενισχύσεις.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη, όπου άρχισαν το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δύο αλλοδαπών οι οποίοι είχαν τραπεί σε φυγή.

Μετά από περίπου μισή ώρα ερευνών, η Αστυνομία κατάφερε να πιάσει έναν από τους δράστες. Έρευνα για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Ζακύνθου.