Ονομάζεται Streetmuseum και αποτελεί την εφαρμογή-«χρονοκάψουλα» του Μουσείου του Λονδίνου, η οποία επιτρέπει στον χρήστη μέσα από τις φωτογραφίες που βγάζει στην πόλη, να ταξιδεύει στο παρελθόν.

Στόχος του μουσείου, ήταν η δημιουργία μιας εφαρμογής που να παρουσιάζει τις αλλαγές που έχει υποστεί η πόλη με την πάροδο των ετών. Είτε πρόκειται για τουρίστα που επισκέπτεται για πρώτη φορά την βρετανική πρωτεύουσα, είτε για ντόπιο, το app για iOS και Android υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιήγησης ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα.

«Ταξίδι» στον χρόνο

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει μέσα από τον χάρτη της εφαρμογής το σημείο στο οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο και με τη βοήθεια του GPS να εντοπίσει μια ιστορική λήψη την οποία θα μπορούσε να «παντρέψει» μέσα στη φωτογραφία του. Κρατώντας την κάμερα του κινητού του ψηλά, ώστε να «συλλαμβάνει» τη σημερινή όψη του συγκεκριμένου δρόμου, μπορεί στη συνέχεια να κοιτάξει μέσα από το «παράθυρο» του χρόνου και να δει πώς ήταν κατά το παρελθόν.

Καλοντυμένοι άνδρες και γυναίκες με μακριά φορέματα και καπέλα περπατούν στα πεζοδρόμια, ποδήλατα, άμαξες και οχήματα εποχής κυκλοφορούν στον δρόμο και τα κτίρια κάνουν «λίφτινγκ» γυρίζοντας πίσω τον χρόνο. Ενσωματώνοντας τις λήψεις του 19ου και του 20ου αιώνα μέσα στις «φρέσκιες» φωτογραφίες του, ο χρήστης γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, προσφέροντας στον ίδιο και στους φίλους του ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα με άρωμα ιστορίας και γεύση νοσταλγίας.