«Δείξου! Παρουσιάσου γυμνή! Ο μαύρος άγγελός σου Μάκης»…


Ο επονομαζόμενος αρχισατανιστής Μάκης Κατσούλας «διατάσσει» μέσα από τις φυλακές της Λάρισας ένα νέο ανυποψίαστο «θύμα» του. Σε επιστολή που αποστέλλει στις 24 Σεπτεμβρίου 1996, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, ο δολοφόνος «στο όνομα του Εωσφόρου» φαίνεται να επιδεικνύει την ίδια, αλλόκοτη προσήλωση στις δυνάμεις που τον οδήγησαν ­ όπως υποστήριζε ­ σε δύο στυγνές εγκληματικές ενέργειες.


«Το Βήμα» παρουσιάζει τις επιστολές του Κατσούλα, γεμάτες «σατανιστικές» αναφορές και αντίστοιχα υπονοούμενα, μέσα από το κελί του στις φυλακές της Λάρισας. Η αλληλογραφία του με ανυποψίαστες κοπέλες από την περιοχή της Παλλήνης καταδεικνύει ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του ενώπιον του Μεικτού Εφετείου της Αθήνας και την αγωνιώδη προσπάθεια των υπερασπιστών του να τον εμφανίσουν ως «πλήρως μετανοημένο», στην πραγματικότητα δεν απαρνείται τίποτα από όσα φαίνεται ότι τον ώθησαν στις άγριες δολοφονίες.


Η ύπαρξη αυτών των επιστολών ­ μετά από σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος» (14.12.97) ­ αμφισβητήθηκε από την πλευρά Κατσούλα, ο οποίος μέσω των συνηγόρων του κκ. Παπαθεοδώρου και Ρουμελιώτη αναφέρθηκε σε «λιβελογραφήματα».


Και αυτή ακριβώς η ατυχής διάψευση αναγκάζει «Το Βήμα» να επανέλθει στη δυσώδη αυτή υπόθεση της δραστηριότητας του Κατσούλα, ακόμη και μετά τη δεύτερη, βαριά, καταδίκη του.


Το περιεχόμενο των επιστολών που παρέδωσαν οι έντρομοι γονείς των κοριτσιών που δέχονταν τις επικίνδυνες προτροπές του Κατσούλα στο, υπό τον κ. Νίκο Κούγια, Τμήμα Ελέγχου Παραθρησκευτικών Οργανώσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Αθήνας είναι άκρως αποκαλυπτικό.


Ο Κατσούλας επιδεικνύει προ έτους την καταπιεσμένη «δυναμική» του:


«Εχθές παραλίγο να με κλείσουν στο Πειθαρχικό εξαιτίας ενός «νταή» που πίστεψε πως εγώ είμαι άλλο ένα συνηθισμένο παιδί. Δεν ξέρω τι έπαθε, εγώ πάντως δεν τον πείραξα για να μη χαλάσω τη διαγωγή μου. Μια ζαλάδα τον οδήγησε σε επιληψία και τώρα είναι στο νοσοκομείο της Λάρισας, στο νευρολογικό τμήμα…


Παράξενο, τι να έπαθε ο φίλος μου; Ευχήσου του «περαστικά»».


Το διόλου «συνηθισμένο παιδί», όπως διαφαίνεται μέσα από την επιστολή του, με δυσκολία συγκρατείται για να «μη χαλάσει τη διαγωγή του».


«Δεν πιστεύω να ηρέμησες;» ρωτάει την παραλήπτρια της επιστολής του και υπογράφει το γράμμα ως «Μαύρος Αγγελος» ­ δηλαδή, στις δικές του αναζητήσεις ως «Σατανάς»!


Μάλιστα κλείνει το γράμμα του με μια φράση του Φάουστ: «Η γνώση μου με ενδυναμώνει να αναστήσω τις πόλεις των καταραμένων. Ολοι οι θησαυροί από τα Σόδομα ανήκουν σε μένα».


Η μεταστροφή του και η αναζήτηση εκ μέρους του της «δύναμης του Θεού» πρέπει ίσως να αφμισβητηθούν.


Σημειώνεται, τέλος, ότι γνώστες του περιεχομένου των συγκεκριμένων επιστολών Κατσούλα ήταν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής κ. Π. Ζαρμακούπης και ο τότε εισαγγελέας Ακροάσεων του Πρωτοδικείου της Αθήνας κ. Νίκος Αθανασόπουλος, στους οποίους απευθύνθηκαν αρχικά οι ανήσυχοι γονείς των κοριτσιών που δέχονταν τις υποδείξεις – διαταγές του Κατσούλα. Καταδίκες χωρίς ελαφρυντικά


ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνων στους σατανιστές. Αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης τους επέβαλε τις ίδιες ποινές με το δικαστήριο πρώτου βαθμού· οι Α. Κατσούλας και Μ. Δημητροκάλης καταδικάστηκαν σε δις ισόβια για τις δολοφονίες της 14χρονης Δώρας Συροπούλου και της 28χρονης Γαρυφαλλιάς Γιούργα. Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε συνολικά σε κάθειρξη 17 ετών και τεσσάρων μηνών για απλή συνέργεια στους δύο φόνους και για αρπαγή ανηλίκου, της αναγνωρίστηκε όμως το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.


Αυτό σημαίνει ότι τελικά δεν έγινε δεκτή η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας μετά την πρώτη της καταδίκη, με την οποία ζητούσε να της επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στους σατανιστές πολυετείς καθείρξεις και για άλλα αδικήματα. Ο Κατσούλας καταδικάστηκε και σε κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών για άμεση συνέργεια σε εμπρησμό, βιασμό, παράνομη κατακράτηση, σύσταση συμμορίας, αρπαγή ανηλίκου, αντιποίηση αρχής και καθύβριση θρησκεύματος. Ο Δημητροκάλης καταδικάστηκε και σε κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών για εμπρησμό, παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, απλή συνέργεια σε βιασμό, σύσταση συμμορίας, αρπαγή ανηλίκου και καθύβριση θρησκεύματος. Οι επιμέρους ποινές που επεβλήθησαν στους δύο σατανιστές είναι μειωμένες συγκριτικά με αυτές που τους είχαν επιβληθεί αρχικώς.