από metereologos.gr
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017
 

Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από τις τράπεζες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ενα φάντασμα πλανάται εδώ και καιρό πάνω από τον άλλοτε χρυσοκεντημένο ελληνικό τραπεζικό ουρανό. Η φήμη που διέτρεχε όλο το προηγούμενο διάστημα την εγχώρια χρηματοπιστωτική αγορά μιλούσε για ένα σκάνδαλο που άκουγε στο κωδικό όνομα «Libra» και αφορούσε πλήθος ανώτατων τραπεζικών στελεχών.
Η κηλίδα «ακουμπά» και το Μαξίμου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ανήμπορη να υπερβεί την εγγενή της αδράνεια και μουδιασμένη μπροστά στις επιπτώσεις του «ατυχήματος» και του «απροόπτου», η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης επιχειρεί να διαχειριστεί τα πολιτικά πλήγματα από την περιβαλλοντική καταστροφή της Αττικής. Το ναυάγιο στον Σαρωνικό ανέδειξε τις ανεπάρκειες σε επίπεδο επιχειρησιακό, επικοινωνιακό και πολιτικό και εν τέλει, έπειτα από δύο εβδομάδες, έχει φτάσει να θολώνει την ηγετική εικόνα που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει ο Αλ. Τσίπρας.
«Βράζουν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για Κουρουμπλή και ΑΝΕΛ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
«Βράζει» από αγανάκτηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τους χειρισμούς του πασοκογενούς υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή στην υπόθεση της μόλυνσης του Σαρωνικού από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» όσο και για τον «κλεφτοπόλεμο» των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ που για άλλη μία φορά έθεσαν με τη στάση τους εν αμφιβόλω την κοινοβουλευτική συνοχή της πλειοψηφίας, εξαναγκάζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή να αποσύρει τη διάταξη που αφορά το δικαίωμα όσων δικαιώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επαναπροσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη εφόσον έχουν προκύψει νέα πραγματικά περιστατικά, κάτι που θεωρήθηκε από τους ΑΝΕΛ ότι ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της λεγόμενης Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι ότι θα μιλήσω για όλα ανοιχτά στον λαό»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Ο ανθρώπινος παράγοντας. Αυτός διαμορφώνει το κλίμα στη ΔΕΘ και λιγότερο η πολιτική. Κάθε απροσεξία, lapsus, ένδειξη αλαζονείας ή περιφρόνησης του λαϊκού αισθήματος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για έναν πολιτικό αρχηγό, ιδίως αρχηγό κόμματος εξουσίας. Και αντιστρόφως, μια καλή παρουσία αποδίδει απροσδόκητα πολιτικά οφέλη.
Τα μέτρα του 2018 και η «νάρκη» του Ασφαλιστικού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Μπροστά σε ένα κύμα νέων μέτρων βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία θέλει να σχεδιάσει και να κλείσει πάση θυσία τον προϋπολογισμό του 2018 με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ (6,5 δισ. ευρώ). Αυτό όμως που την τρομάζει είναι μήπως... «γονατίσει ο γάιδαρος».
Ψηφοφόροι υπάρχουν, αλλά οι κάλπες αργούν
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τα δημοσκοπικά ποσοστά που συγκεντρώνει ο υπό σύσταση φορέας της Κεντροαριστεράς και οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στη βάση της παράταξης προκαλούν εύλογη αισιοδοξία στους υποψήφιους αρχηγούς και τους υποχρεώνουν να αντιμετωπίζουν με σύνεση τις διαδικαστικές δυσκολίες της προεκλογικής περιόδου, όπως το σκηνικό αδιεξόδου που φάνηκε να δημιουργεί η επιστολή της Vodafone στην Επιτροπή Αλιβιζάτου.
Σταύρος Θεοδωράκης: «Θέλει λογική και τόλμη για μια προοδευτική έκρηξη»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Εχουμε μια ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα του 15%, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».
Η μεγάλη μάχη της προπαγάνδας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, με το Μέγαρο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν μεγάλη μάχη για να περάσει το κυβερνητικό αφήγημα.
Κυβέρνηση Vs Συμβουλίου της Επικρατείας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Σε μακροχρόνιο και αδυσώπητο πόλεμο εξελίσσεται η σχέση της κυβέρνησης με το Συμβούλιο της Επικρατείας και τους ανώτατους δικαστές του.
Βασίλειος Πέππας: Μια ήρεμη δύναμη στον Αρειο Πάγο
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Το πρόσωπο του κ. Βασιλείου Πέππα, νέου - 43ου στη σειρά - Προέδρου του Αρείου Πάγου, συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που αναμένεται να του χρησιμεύσουν ως όπλα στον θώκο που μόλις κατέλαβε.
Η δολοφονία ενός πρέσβη στη Σοβιετική Ενωση το 1938
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Τον Ιανουάριο - Μάρτιο του 1938 υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδας στη Σοβιετική Ενωση ο αδερφός της γιαγιάς μου, Δέσπους Κυριαζή, το γένος Νικολοπούλου, συνιδιοκτήτριας της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ». Το «ΕΘΝΟΣ» ιδρύθηκε το 1913 από τον Σταύρο Νικολόπουλο, που πέθανε ανύπαντρος το 1938 και τον κληρονόμησαν η αδερφή του και ο αδερφός του Γιάννης.
Ναυάγιο και στο Ασφαλιστικό!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05:45Σχολιάστε
Μπροστά σε ένα κύμα νέων μέτρων βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία θέλει να σχεδιάσει και να κλείσει πάση θυσία τον προϋπολογισμό του 2018 με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ (6,5 δισ. ευρώ). Αυτό όμως που την τρομάζει είναι μήπως... «γονατίσει ο γάιδαρος».
Πλήθος κόσμου στην συναυλία αλληλεγγύης για την Ηριάννα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2017 21:53Σχολιάστε
Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Πάρκο Γουδή, σε μία από τις πολυπληθέστερες συναυλίες αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ. που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την τρομοκρατία. Με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να συμμετέχει τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα και τα επιπλέον χρήματα θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους.
Η ΔΗΜΑΡ  θα συνεχίζει να στηρίζει ρυθμίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2017 18:42Σχολιάστε
Με την έγκριση της Κ.Ε του κόμματος η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να ακολουθεί τη δική της θέση και στάση για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αδιέξοδο στην Κεντροαριστερά - Σε σύσκεψη καλεί ο Αλιβιζάτος τους υποψήφιους
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2017 17:41Σχολιάστε
Νέα δεδομένα στη διαδικασία εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά δημιουργεί η αρνητική απάντηση και της εταιρίας WΙND στο αίτημα για ανάληψη του έργου της on line διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων.
1|2|3|4|5|...27