Την πρόθεση του για την διεξαγωγή των εκλογών είτε στις 29 Απριλίου είτε στις 6 Μαΐου εξέφρασε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Παρασκευής (23.3.2012), η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα. Ο κ. Τσίπρας, πέρα από την αποσαφήνιση της ημερομηνίας των εκλογών, έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης τις συνέπειες, οικονομικές και κοινωνικές, από το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Η εκτίμησή του, μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπαδήμο, ήταν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπεριστατωμένη μελέτη επιπτώσεων από την επιβολή των νέων μέτρων.

Επίσης, αναφερόμενος στην 25η Μαρτίου και τις παρελάσεις, o πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για καλλιέργεια κλίματος ενοχοποίησης της διαμαρτυρίας, που προϊδεάζει, όπως σημείωσε, για προβοκάτσιες. Εξέφρασε την ανησυχία του και επεσήμανε ότι δεν επιλέγει ποτέ η Αριστερά τη βία.

Τη βία, όπως υπογράμμισε, την επιλέγουν εξωθεσμικά και θεσμικά κέντρα εξουσίας. Διευκρίνισε πάντως ότι η αναφορά του σε θεσμικά κέντρα δεν αφορά τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των μακροχρόνια άνεργων, για τη διαγραφή οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της θεσμοθέτησης της απλής αναλογικής, ως εκλογικού συστήματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με στελέχη του ηγετικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον κ. Παπαδήμο, επέμεινε στην ανάγκη να εξασφαλιστούν οι όροι διεξαγωγής των εκλογών, ώστε να υπάρχει ισότιμη προβολή όλων των πολιτικών απόψεων.