Απάντηση έδωσε η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναφέρθηκε την Πέμπτη στο θέμα της εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ, μετά τη συνάντηση του με το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων.

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο το διαλύουν η βία, η απαξίωση, η ανομία και η περιφρόνηση της δημοκρατικής αρχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου προσθέτοντας:

«Ας αναλογιστεί, λοιπόν, ο κύριος Τσίπρας πόσο έχει συμβάλλει ο ίδιος και το κόμμα του, με την πολιτική που ακολουθούν, στη διάλυση των μαθημάτων, στην κατάληψη εργαστηρίων και αμφιθεάτρων, στην αποτροπή κάθε εκλογικής διαδικασίας – όταν δεν συμφωνούν ή όταν δεν την ελέγχουν – και στην άρνηση κάθε προσπάθειας για σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, την οικονομία και το διεθνές περιβάλλον».
«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κύριος Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα και το λαό μας», συνέχισε η κυρία Διαμαντοπούλου, «είναι η αυτοκριτική».
Και τόνισε: «Είμαι σίγουρη πως οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών μας και της χώρας.
Κάποτε τα ψέματα τελειώνουν και φτάνει η ώρα της αλήθειας για όλους. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για τον καθένα μας».