Με τίτλο «Εκκληση για κυβερνητική ανανέωση» ξεκίνησε από τις 8 Ιανουαρίου μια καμπάνια στο διεθνές portal www.copetition.com από έλληνες πολίτες και μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι την έχουν υπογράψει περισσότερα από 711 άτομα.

Οπως επισημαίνεται στο εισαγωγικό κείμενο της καμπάνιας : «Όσοι υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε την αγωνία μας για τη πορεία της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι ο σοβαρός κίνδυνος χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη επιβάλλει ν΄αναλάβει απερίσπαστος ο Πρωθυπουργός τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

»Θεωρούμε ότι η παρούσα σύνθεση της κυβέρνησης δεν εγγυάται την αποφυγή των παραπάνω κινδύνων, διότι τα κόμματα που συμμετέχουν δίνουν προτεραιότητα στις εκλογικές τους επιδιώξεις..

»Πρέπει ο Πρωθυπουργός να επιλέξει ελεύθερα, το ταχύτερο δυνατό, τους συνεργάτες με τους οποίους θα πραγματοποιήσει αποτελεσματικά το έργο που του έχει ανατεθεί. Με δεδομένη τη κρισιμότητα των περιστάσεων, αναμένουμε ότι η Βουλή θ’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας.

»Τέλος ελπίζουμε ότι η ανανέωση του υπουργικού Συμβουλίου θ΄αποτελέσει πρόκριμα για μια αλλαγή της πολιτικής ζωής του τόπου μας και θ’ αναδείξει νέες προοπτικές για το μέλλον.
»

Δείτε τη λίστα με τις υπογραφές