Επιβεβαιώθηκε σήμερα, Μ. Τετάρτη, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι κινήθηκε μονομερώς στην υπόθεση της Κερατέας, με την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας ανενημέρωτα τα συναρμόδια Εσωτερικών και Περιβάλλοντος· ο κ. Χρήστος Παπουτσής έκλεισε μάλιστα το πολυσυζητημένο ραντεβού της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη με τους φορείς της Κερατέας, προτού το μάθει η ίδια!

Οπως βεβαίωναν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός πρώτα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους το ραντεβού και «μετά από δύο λεπτά πήρε στο τηλέφωνο την κ. Μπιρμπίλη και της το είπε» – τον κ. Γιάννη Ραγκούση δεν τον ενημέρωσε καν – επέμεναν ωστόσο ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των τριών υπουργών».

Συνεργάτες του υπουργού, στις αιτιάσεις για την αντιμετώπιση των συναδέλφων του, απαντούν ότι «ο κ. Παπουτσής είναι υπουργός του Πρωθυπουργού και είχε ενημερώσει έγκαιρα την κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες του». Επικαλούνται μάλιστα τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος κάλυψε πλήρως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η ετεροχρονισμένη ενημέρωση της κ. Μπιρμπίλη επιβεβαιώθηκε και από τους κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Ο κ. Παπουτσής πρώτα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το ραντεβού της επόμενης Πέμπτης και αμέσως μετά την υπουργό Περιβάλλοντος. Αμέσως μόλις μπήκε στο γραφείο του, μετά τις δηλώσεις, επικοινώνησε με την κυρία Μπιρμπίλη και την ενημέρωσε για το ραντεβού και αυτό έγινε μέσα σε διάστημα δυο λεπτών» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα πως ο κ. Παπουτσής έκλεισε το ραντεβού της υπουργού μη γνωρίζοντας το πρόγραμμα της δεν φαίνεται να απασχόλησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Δεν τίθεται ζήτημα· αν δεν γινόταν Πέμπτη, θα οριζόταν για την Παρασκευή», σχολίαζαν οι ίδιες πηγές. Αλλωστε, όπως παρατηρούσαν, και «η κυρία Μπιρμπίλη δεν προέβαλλε κάποια ένσταση».