Ελεγα να μην ασχοληθώ πάλι με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο (φωτογραφία) και τις ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές που πέρασε στη βρετανική πρωτεύουσα, αφού αυτό που είπε στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ, δηλαδή το περιβόητο πλέον «too hard to die», τα καλύπτει όλα, αλλά δεν με αφήνουν οι… διαρροές να αγιάσω. Και τούτο γιατί υπήρξαν κάποιες πληροφορίες για διαλόγους ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και στον κ. Τσίπρα (στα αγγλικά βεβαίως-βεβαίως) μόλις οι κάμερες απομακρύνθηκαν.
nnn
Η Τερέζα Μέι, με ένα γκρι ταγέρ και κόκκινα (σαν τη φωτιά) γοβάκια, έκανε με το… wellcome μια ξενάγηση του κ. Τσίπρα στην πρωθυπουργική κατοικία και εκεί κάτω, όπως μου είπαν, στο εντυπωσιακό πορτρέτο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ζήτησε τη βοήθεια του έλληνα Πρωθυπουργού για την ομαλή μετάβαση στο Brexit. Βεβαίως ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία και ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αλλά η βρετανίδα πρωθυπουργός είχε και άλλα αιτήματα, όπως βεβαίως και ο κ. Τσίπρας.
nnn
Αποκάλυψε, έτσι όπως μου το περιέγραψαν, ότι επρόκειτο να τηλεφωνήσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και ο κ. Τσίπρας της είπε για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης και βεβαίως για την Κύπρο και τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ. Ζήτησε, εάν είναι δυνατόν, να μεταφερθούν στον Ερντογάν. Ηταν η σειρά της Τερέζα Μέι να ζητήσει ορισμένα… ρουσφετάκια. Φέρ’ ειπείν, κάτι για τον… Πούτιν. Τι όμως;
nnn
Ζήτησε ευθέως από τον κ. Τσίπρα να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, όπως έκανε όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ. Του είπε τον πόνο της για την υπόθεση της δηλητηρίασης των Σκριπάλ, για την οποία η Δύση κατηγόρησε την Ρωσία, πλην όμως ο κ. Τσίπρας απάντησε μ’ ένα αστειάκι: «Κανονίστε να πάρετε το… Μουντιάλ μέσα στη Ρωσία. Αυτό θα πονέσει περισσότερο τον Πούτιν» φέρεται ότι της είπε. Αυτά μου μετέφεραν και αμαρτία ουκ έχω, με τη σημείωση ότι ο Πούτιν ξόδεψε περί τα 15 δισ. ευρώ για να κατασκευάσει νέα ποδοσφαιρικά γήπεδα.


Και αν η Αγγλία φτάσει στον τελικό;

Τώρα μεταξύ μας, εάν η Αγγλία καταφέρει και φτάσει στον τελικό, η Μέι και η βασιλική οικογένεια, που έχουν δηλώσει ότι μποϊκοτάρουν τους αγώνες, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση. Αν πάνε να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα τους, θα βρεθούν ανακόλουθοι. Αν δεν πάνε, θα εκτεθούν στους άγγλους πολίτες (και στους άγγλους ποδοσφαιριστές).


Η έφοδος στα κανάλια για την… αποστασία

Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει, αλλά από το πρωί της Τετάρτης σήμανε ένα είδος συναγερμού (από τα γνωστά γραφεία του Μαξίμου) και ζητήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από υπουργούς, από βουλευτές και γενικούς γραμματείς υπουργείων να πραγματοποιήσουν «καταδρομική έφοδο» στα τηλεοπτικά κανάλια και στα ραδιόφωνα για να καταγγείλουν την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και νέα «Ιουλιανά» με αποστασία. Και γέμισαν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα από δηλώσεις συριζαίων διανθισμένες με καβγάδες στελεχών της αντιπολίτευσης.
Καμμένος, Βούτσης και Ρουβίκωνας

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, να σου και εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος συνέδεσε την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη «με σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος», ζητώντας μάλιστα παρέμβαση της Δικαιοσύνης! Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης άφηνε να διαρρεύσει σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι κουκουλοφόροι («ολιγάριθμες ομάδες ακραίας βίας» τους χαρακτήρισε) που μπήκαν στο γραφείο του κ. Κατσίκη το έκαναν για εκφοβισμό. Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι; Αν ο κ. Βούτσης περίμενε λιγάκι προτού αφήσει να διαρρεύσουν όλα αυτά, θα γνώριζε ότι οι «ολιγάριθμες ομάδες ακραίας βίας» δεν ήταν άλλοι από τους… Ρουβίκωνες. Δεν περίμενε όμως, ήταν σίγουρος για τις πληροφορίες του.


Η Δούρου και η κλιματική αλλαγή

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα χρόνια από τότε που η Ρένα Δούρου έλεγε ότι ως περιφερειάρχης θα κάνει αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική και αν δεν τα κάνει «θα πάει σπίτι της». Δεν πέρασαν ούτε 8 μήνες από την καταστροφή με τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα και η Δυτική Αττική πνίγηκε και πάλι στη λάσπη. Ούτε τα αντιπλημμυρικά έγιναν ποτέ, ούτε οι πολίτες αισθάνονται προστατευμένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, οι υπηρεσίες ήταν έτοιμες, αλλά τα φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα λόγω της… κλιματικής αλλαγής.


Κάταγμα… παλάμης στον Κουρουμπλή

Δεν ξέρω εάν έχετε προσέξει με πόση… μανία χειροκροτεί μπροστά στις κάμερες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στέκεται όρθιος και σηκώνει ψηλά τα χέρια του και χειροκροτεί δυνατά με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί τέτοιο χειροκρότημα και ειδικά στον κ. Τσίπρα. Μου απάντησε ότι «μου βγαίνει αυθόρμητα, βγαίνει από την καρδιά μου». Και όσον αφορά τα πειράγματα των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τέτοια μανία στο χειροκρότημα μπορεί να πάθει… κάταγμα παλάμης (εάν δεν το έπαθε ήδη), απάντησε: «Οσοι πιστεύουν ότι έπαθα κάταγμα παλάμης θα διαπιστώσουν στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία ότι δεν έπαθα. Θα χειροκροτώ ακόμα πιο φανατικά και πιο δυνατά τον Τσίπρα». Τώρα τι να του πεις.
***
Οταν ο Μητσοτάκης πετά με την Ryanair

Με την κατά τεκμήριο φθηνότερη αεροπορική εταιρεία ταξίδεψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για το Βερολίνο. Πέταξε με την Ryanair, την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, όπου ακόμα και το νεράκι εάν το ζητήσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης το πληρώνεις. Αλλά γιατί το έκανε αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν είχε χρήματα ώστε να βγάλει εισιτήριο με μια άλλη αεροπορική εταιρία με την Aegean ή με την Lufthansa (ας πούμε); Αυτό δεν το γνωρίζω, εκείνο όμως που λένε οι συνεργάτες του είναι ότι με τον τρόπο αυτόν δείχνει πως «ηρητορική περί εξοικονόμησης χρημάτων δεν αποτελεί πυροτέχνημα αλλά την ακολουθεί στην πράξη και ο ίδιος». Επιπλέον ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα στο Μαξίμου για τα κυβερνητικά αεροσκάφη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τα χρησιμοποιεί ως ταξί. Εκτός αν θέλει να δείξει στον κ. Σολτς ότι άρχισε ήδη τις οικονομίες.

Και στο τέλος χάνουν οι… Γερμανοί

Ρώτησα ποια ομάδα υποστήριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν συνεργάτης του με πληροφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης ότι παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, σε υπαίθρια μπυραρία, πίνοντας μπύρα, τον αγώνα Γερμανία- Κορέα. Δεν μου έδωσε απάντηση, μάλλον μου είπε «καμία, απλώς παρακολουθεί τον αγώνα, όπως κάνουν όλοι οι Γερμανοί». Στο Βερολίνο, πρόσθεσε, στη διάρκεια του αγώνα νέκρωσαν τα πάντα. Δεν ακουγόταν ούτε κιχ, όταν οι κορεάτες φιλοδώρησαν τους γερμανούς με δύο γκολάκια και προκρίθηκαν. Η πλάκα είναι ότι τα γκολ οι κορεάτες τα πέτυχαν στις καθυστερήσεις (όπως συνήθιζαν να κάνουν οι Γερμανοί). Να σημειώσω ότι (κατά τους συνεργάτες του) ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει στο Μουντιάλ τη Γαλλία. Για να δούμε πώς θα τα πάει και η Γαλλία.

HeliosPlus