«Δεν θα πήγαινα ποτέ με πολιτικό» δήλωσε η κυρία Έλενα Ράπτη σε φίλες της. Η δήλωση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς άρρενες συναδέλφους της. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αναλυτές δεν μπορούν να εξηγήσουν αν η άρνηση οφείλεται στο γεγονός ότι η πολιτικός έχει απορρίψει τους πολιτικούς επειδή τους έχει γνωρίσει από την καλή και από την ανάποδη ή επειδή δεν έχει καμιά διάθεση να ασχοληθεί μαζί τους πέραν από τα τυπικά. Όπως και να έχει το πράγμα η δήλωση δεν αναμένεται να σταματήσει τις συζητήσεις για την κυρία Ράπτη στο υπουργικό συμβούλιο οι οποίες έχουν απασχολήσει πολλούς υπουργούς πολύ περισσότερο από το PSI.

**

Ο κ. Αντ. Σαμαράς, πέραν από τις υψηλές επαφές που έχει στην Μόσχα (και για τις οποίες υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στο vimaonline) συμμετείχε σε ελληνορωσική εκδήλωση του ομογενή σκηνοθέτη κ. Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο συνεδριακό κέντρο του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους κρυπτοχριστιανούς της Ρωσίας που δεινοπάθησαν την περίοδο του κομμουνισμού, ακριβώς όπως δεινοπαθούν οι οπαδοί της δραχμής την περίοδο του «εγκλωβισμού» της Ελλάδος στην ευρωζώνη. Οι τελευταίοι εμφανίζονται απαρηγόρητοι επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εσχάτως ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική. Αυτό είναι όμως άλλο θέμα. Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από Ρώσους και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο ηθοποιός κ. Αλεξέϊ Πετρένκο, η συνθέτης κυρία Ευανθία Ρεμπούτσικα, η ορχήστρα λαϊκών οργάνων «Ζίκινα» και η βυζαντινή χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής». Στο κοινό και ο διάσημος κοσμοναύτης ποντιακής καταγωγής κ. Θεόδωρος Γιουρτσίχιν. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αποδείξει στην Μόσχα ότι διατηρεί άριστες σχέσεις και με το Χριστό και με τον Μαμμωνά. Θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, αλλά και με τον πρόεδρο της εταιρείας Gazprom κ. Αλεξέϊ Μίλερ.

**

Οι οπαδοί της δραχμής κίνησαν την προσοχή του κ. Τζορτζ Σόρος. Ο μεγαλοεπενδυτής έφθασε στο Νταβός και δήλωσε στο Newsweek ότι «υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα που τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Ο κ. Σόρος ανέφερε εκδότες εφημερίδων (τους οποίους δεν κατονόμασε) οι οποίοι θα προτιμούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές. Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να χρεοκοπήσει το 2012, αλλά ακόμα κι αν αυτό γίνει θα γίνει εντός της ευρωζώνης.

**

Έχουν χιούμορ στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως μαθαίνω από σχετικό δελτίο τύπου, «στο πλαίσιο του διαλόγου της κυβέρνησης με τα κόμματα για το Νέο Φορολογικό Σύστημα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος κ. Βασίλη Έξαρχο στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ». Όπως δεν παρέλειψε να προσθέσει ο συντάκτης του δελτίου τύπου, «αναπτύχθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί και σκέψεις». Με άλλα λόγια το υπουργείο Οικονομικών που ακόμα ελέγχεται από το ΠαΣοΚ επικροτεί τον γόνιμο διάλογο στα γραφεία του ΠαΣοΚ μεταξύ τριών κορυφαίων στελεχών του ΠαΣοΚ για την πολιτική του υπουργείου Οικονομικών. Γιατί δεν συναντήθηκαν σε μια ταβέρνα; Εύκολη η απάντηση. Διότι η … ευγνωμοσύνη του κόσμου για την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική μπορεί να ήταν τόσο μεγάλη που να εξέτρεπε τα στελέχη του ΠαΣοΚ από τους «γόνιμους προβληματισμούς και τις σκέψεις» για τη συνέχισή της …