Σε αφωνία βρίσκεται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ο Πρωθυπουργός προσήλθε στο προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παντελή Καψή και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι… έκλεισε η φωνή του. Προφανώς η φωνή του έκλεισε γιατί κατά βάθος ο κ. Παπαδήμος δεν θέλει να επεκταθεί επί μακρόν για τις βλαβερές συνέπειες της τελευταίας συνόδου κορυφής στο μέλλον της ευρωζώνης… Όμως υπάρχουν και χειρότερα για τον Πρωθυπουργό: Σήμερα θα ενημερώσει τον κ. Γ. Καρατζαφέρη για την εξέλιξη των οικονομικών και άλλων ζητημάτων.

**

Ένα βράδυ προ εικοσαημέρου ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης έφτασε σε ταβέρνα στα Εξάρχεια. Βγαίνοντας από το υβριδικό Lexus κάποιοι νεαροί (τους οποίους αποκαλεί σήμερα «κωλόπαιδα») όρμησαν, άρπαξαν την τσάντα από το πίσω κάθισμα και έγιναν καπνός. Το περιεχόμενο της τσάντας εκτέθηκε στο κρησφύγετο των νεαρών και φωτογραφήθηκε. Οι φωτογραφίες «ανέβηκαν» στο internet και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα indymedia. Πρόκειται για ένα λάπτοπ, πιστωτικές, τη βουλευτική ταυτότητα, κλειδιά και… πολλά προφυλακτικά. Το τελευταίο εύρημα είναι αναμενόμενο για έναν μάχιμο πολιτικό και δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Το εντυπωσιακό θα ήταν αν οι νεαροί ανακάλυπταν στην τσάντα κανένα κιλοτάκι, αλλά ο κ. Κουβέλης δεν ανήκει στους βουλευτές που έχουν αδυναμία στα συγκεκριμένα αξεσουάρ. Ίσως γι’ αυτό τα «κωλόπαιδα» ανάρτησαν στο Διαδίκτυο και τις απόψεις τους για τον κ. Κουβέλη τον οποίον αποκάλεσαν «κωλόγερο».

**

«Εάν αποφασίσουμε νέο αρχηγό με βάση το κριτήριο της δημοφιλίας τότε θα οδηγηθούμε στην καταστροφή», είπε ο κ. Π. Γερουλάνος σε συνεργάτη μου. Κάποιοι λένε ότι αυτή η δήλωση έγινε για να χτυπηθεί ο κ. Αν. Λοβέρδος που απολαμβάνει υψηλή δημοτικότητα. Ωστόσο, υπάρχει και άλλη εκδοχή σύμφωνα με την οποία ο Παύλος πήρε το μάθημα του 2004 όταν το ΠαΣοΚ επέλεξε τον διάδοχο του κ. Κ. Σημίτη σύμφωνα με τους κανόνες της δημοφιλίας. Σε ποια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο κ. Γερουλάνος; «Αυτό θα το αποφασίσει η νέα ηγεσία» υποστηρίζει ο ίδιος. Στην πραγματικότητα προετοιμάζεται για την Α’ Αθηνών. Αν όμως η νέα ηγεσία είναι ο κ. Λοβέρδος ή ο κ. Βενιζέλος τότε το πιθανότερο είναι ότι θα του ζητήσουν να εργαστεί για τον σοσιαλισμό με τηλεδιάσκεψη από το σπίτι του.

**

«Να παραιτηθείς από υπουργός γιατί δεν μπορείς να είσαι ασυγκράτητος και να λες ό,τι σου κατέβει», είπε η κυρία Χρύσα Αράπογλου στον κ. Σωκ. Ξυνίδη με κάποια αφορμή στο Περιστύλιο της Βουλής. Ο πρώην Γραμματέας του ΠαΣοΚ που σήμερα κοσμεί το υπουργικό συμβούλιο αιφνιδιάστηκε και δεν απάντησε. Με αυτά και με αυτά τα κορίτσια του ΠαΣοΚ κατόρθωσαν αυτό που δεν κατάφερε ο κ. Παπανδρέου με τα αξιώματα που πρόσφερε στον κ. Ξυνίδη: Να τον βγάλουν από την αφάνεια.

**

Η φράση «νέα μέτρα» προκαλεί πανικό στα κομματικά επιτελεία. Βλέποντας λοιπόν ο κ. Ευ. Βενιζέλος ότι η υστέρηση των εσόδων είναι μεγαλύτερη της αναμενόμενης προϊδέασε από προχθές ότι τα νέα μέτρα θα είναι αναπόφευκτα. Δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τα νέα μέτρα χρειάζονται νέα λαϊκή εντολή κάτι στο οποίο συμφώνησε χθες η ΝΔ δια του αναπληρωτή τομεάρχη επί των Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα. Μόνο που η βιαστική προσφυγή στο λαό, όπως λέει γνωστός τραπεζίτης, μπορεί να οδηγήσει στην… εξαφάνιση του λαού αφού η ανατροπή του προγράμματος και η αναστολή της εφαρμογής των συμφωνηθέντων θα εγκλωβίσει τον λαό σε νέα προβλήματα. Ποιον συμφέρουν οι εκλογές αφού η λήψη των μέτρων θα είναι δεδομένη; Μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δελφίνων του ΠαΣοΚ που θέλουν γρήγορα, είτε την ανατροπή του κ. Παπανδρέου, είτε μια εντυπωσιακή ήττα του για να τον ξεφορτωθούν. Παράλληλα, εξυπηρετούν τη Νέα Δημοκρατία επειδή είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις και ουδείς θέλει να διακινδυνεύσει την πρώτη θέση στις εκλογές. Συμπέρασμα; Οι πολιτικοί μας δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.