από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

ΕΣΡ: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Το Συμβούλιο δεν έχει καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο διαγωνισμός - Τα «αγκάθια της καθυστέρησης
ΕΣΡ: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η συζήτηση για το τελικό κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. «Θεωρώ τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  θα τελειώσει» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ροδόλφος Μορώνης. Η συζήτηση εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο διαγωνισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο δεν έχει ακόμα καταλήξει στο ζήτημα αυτό.

Στη συνέχεια το κείμενο θα δοθεί για μετάφραση στα αγγλικά και στα γαλλικά και αμέσως μετά θα δημοσιευτεί στον ελληνικό Τύπο και τρεις ξένες εφημερίδες.

Όπως έχει αποκαλύψει ήδη «Το Βήμα» ο διαγωνισμός θα γίνει στις πρώτες εβδομάδες του 2018, καθώς θα υπάρξει ένα περιθώριο 45 ημερών για κατάθεση των φακέλων.

Στη συνέχεια θα γίνει ένας πρώτος έλεγχος για να καταρτιστεί ένας πίνακας όσων θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Μετά την ανάρτηση του πίνακα αυτού θα υπάρξει μια περίοδος υποβολής ενστάσεων, περίπου μια εβδομάδα, είτε από αποκλεισθεντες είτε από συμμετέχοντες. Οι ενστάσεις θα κριθούν από το ΕΣΡ και αφού τελειώσει και αυτή η διαδικασία θα υπάρξει ο προσδιορισμός της ημέρας και του τόπου του διαγωνισμού.

Αν εμφανιστούν περισσότεροι από επτά ενδιαφερόμενοι, στο Συμβούλιο υπάρχει η σκέψη η τιμή των αδειών να αυξάνεται μέχρι να μείνουν τελικά επτά. Κάτι τέτοιο αφήνει περιθώρια για προσφυγές στο ΣτΕ γι αυτό και το Συμβούλιο δεν έχει ακόμα καταλήξει.

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των αδειών γενικού περιεχομένου θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα η δημοπράτηση των θεματικών καναλιών.


Media περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.