Ντοκιµαντέρ
«Η δεκαετία του ’80: Η απληστία είναι καλό πράγµα» ΕΡΤ1, 18.15



Μετά τις οικονομικές δυσκολίες της δεκαετίας του ’70, ίσως ήταν αναπόφευκτη μια περίοδος υπερβολής. Ο πλούτος και ο υλισμός κυριάρχησαν στον αμερικανικό πολιτισμό και στην πολιτική. Η φανταχτερή επίδειξη, οι μετοχές-«φούσκες», ο χρηματιστηριακός «αέρας» και η απόλυτη διαφθορά της Γουόλ Στριτ δίνουν τον ρυθμό στην κοινωνία. Τα δε «χρυσά αγόρια», από πρότυπα και πρωτοσέλιδα στις οικονομικές στήλες, βρέθηκαν να διώκονται για κακουργηματικές πράξεις. Στην ταινία «Γουόλ Στριτ» ο Μάικλ Ντάγκλας λέει τη φράση «η απληστία είναι καλό πράγμα» και στην κλασική περίπτωση όπου η τέχνη μιμείται τη ζωή, η φράση αυτή δίνει τον τόνο σε μια ολόκληρη δεκαετία.
Ξένη σειρά
«Ενα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα» ΕΡΤ1, 22.00

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγε εξοργισμένος ο Πολ, ο γιος του μακαρίτη Αντερσεν, αλλά τώρα εμφανίζεται στο ξενοδοχείο για να κλείσει το ζήτημα της κληρονομιάς του ξενοδοχείου με την κυρία Αντερσεν. Στην κουζίνα τα κορίτσια κουβεντιάζουν και αναρωτιούνται τι πραγματικά συνέβη ανάμεσα στον σοβαρό νέο άντρα και τον πατέρα του και αναρωτιούνται αν ήρθε γιατί θέλει πραγματικά να αναλάβει το ξενοδοχείο.
Ξένη ταινία
«Ου φονεύσεις» STAR, 22.00
Ο Τερκ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) και ο συνεργάτης του, Ρούστερ (Αλ Πατσίνο), είναι δύο από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Η τελευταία τους αποστολή είναι το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ενώ το κυνήγι συνεχίζεται, οι δύο συνεργάτες αντιλαμβάνονται ότι τα ίχνη τούς οδηγούν στο ίδιο τους το Τμήμα, καθώς όλα δείχνουν πως ο δολοφόνος μπορεί να είναι αστυνομικός. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνουν ενοχοποιούν τον Τερκ. Οι δύο συνεργάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους για πάντα. (ΗΠΑ, 2008, 92′)

HeliosPlus