Σταθεροποιητική η εικόνα στις κυριότερες μετοχικές αγορές σήμερα το πρωί, ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου και οι αποδόσεις στη λήξη κρατικών ομολόγων ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα θα αποσυρθεί από την ισχύουσα συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, θεωρώντας ότι το πλαίσιο της δεν αποτρέπει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν που ίσχυαν πριν τη συμφωνία του 2015, θα επανέλθουν πλήρως από τις 4 Νοεμβρίου και μετέπειτα. Στις ΗΠΑ ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων NFIB αυξήθηκε τον Απρίλιο στις 104,8 μονάδες (Μάρτιος: 104,7), ωστόσο παρέμεινε ελαφρώς χαμηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (105,2). Ο Πρόεδρος της Ιταλίας (S. Mattarella) αναμένεται να ανακοινώσει το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία ωστόσο είναι αμφίβολο αν μπορεί να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο ενδεχόμενο που δεν εξασφαλισθεί ψήφος εμπιστοσύνης, οι ιταλικές εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο.

Περιορισμένο το οικονομικό ημερολόγιο. Στις ΗΠΑ αναμένεται ο δείκτης τιμών παραγωγού Απριλίου.