Τέσσερα Σαββατοκύριακα συνεχούς εργασίας μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου ζητά η διοίκηση του ΕΦΚΑ από τους υπαλλήλους για να πετύχουν το στόχο της έκδοσης των καθυστερούμενων συνταξιοδοτικών αποφάσεων που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του ασφαλιστικού ταμείου είχε ζητήσει κάτι ανάλογο και ένα Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου οπότε εκδόθηκαν 4.193 αποφάσεις. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι η «κίνηση» αυτή «δίχασε το προσωπικό, αφού στοχοποίησε κάποιους εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν και ταλαιπώρησε όσους συναδέλφους ανταποκρίθηκαν υποχρεώνοντάς τους να διεκπεραιώσουν έργο το οποίο με στοιχειώδη οργάνωση και σχεδιασμό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός του πενθημέρου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ) αντιδρούν στην νέα «παραίνεση» και καλούν το προσωπικό να αγνοήσει την προτροπή της διοίκησης που διατυπώθηκε με νέα επιστολή προς τους εργαζόμενους το μεσημέρι της Παρασκευής 17ης Νοέμβρη.

«Η έκδοση του μέγιστου δυνατού αριθμού αποφάσεων συνταξιοδότησης, γίνεται εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας και όχι με την μέσω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της ελαστικοποίησης του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού» σημειώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να καλυφθεί το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Επισημαίνουν ότι έγινε επικοινωνιακή διαχείριση της απονομής των συντάξεων που εκδόθηκαν το Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, αφού η επεξεργασία τους είχε ολοκληρωθεί πολλές μέρες πριν και όχι τις συγκεκριμένες ημέρες.

Οι οργανώσεις διαβεβαιώνουν τους υποψήφιους συνταξιούχους ότι ο ΕΦΚΑ λειτουργεί μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων του, οι οποίοι παρότι απαξιωμένοι και αβοήθητοι από τους καθ’ ύλην «αρμόδιους» ανταποκρίνονται απόλυτα στις υποχρεώσεις τους.

Καταλήγοντας τους νόμους που κατέστρεψαν την κοινωνική ασφάλιση και χαρακτηρίζουν ως «αποκορύφωμα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων» το νόμο Κατρούγκαλου. «Εμείς «συνεργάτες» όπως μας αποκαλεί ο Διοικητής του ΕΦΚΑ σ’ αυτή τη σφαγή ούτε είμαστε ούτε πρόκειται να γίνουμε», σημειώνουν οι δύο Ομοσπονδίες.