από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή τρόικα - Την Τετάρτη η συμμετοχή του ΔΝΤ

«Η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τα πρόσθετα μέτρα των 3 δισ. ευρώ», αναφέρει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ - Στο Δημόσιο το 51% του ΑΔΜΗΕ
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή τρόικα - Την Τετάρτη η συμμετοχή του ΔΝΤ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ολοκληρώθηκε το βράδι της Τρίτης 19 Απριλίου ο κύκλος των τριών συναντήσεων που είχαν κυβερνητικά στελέχη με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ από αύριο Τετάρτη, 20 Απριλίου αναμένεται να επιστρέψει στο «τραπέζι» και η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην τελευταία συνάντηση συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για το Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών , όταν ρωτήθηκε για την μορφή των πρόσθετων μέτρων , ΄'ύψους 3 δισ. ευρώ, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τα μέτρα αυτά.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 15:00 στις συζητήσεις προσήλθαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτας. Η συνάντησή τους με τους δανειστές ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:30.

Ακολούθησε η συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη για για ενεργειακά θέματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος:

- Κλείδωσε το σχήμα για τον ΑΔΜΗΕ: το 51% περνάει στο δημόσιο το 20% θα δοθεί σε ιδιώτες ενώ το υπόλοιπο 29% θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

- Τον Μάιο ξεκινάει η νομοθετική ρύθμιση.

- Τον Ιούνιο ξεκινάει ο διαγωνισμός και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε εικόνα για το πως πάει.

- Εκπρόσωποι του υπουργείου είχαν συνάντηση με την εταιρεία Edison η οποία ενδιαφέρεται για το 20% του ΑΔΜΗΕ αλλά υπάρχει και ενδιαφέρον από εταορείες του Ισραήλ, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

- Οι άλλες ιδιωτικοποιήσεις δεν συζητήθηκαν.

Στη συνέχεια τις διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών με την ελληνική πλευρά απασχολεί η δημιουργία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση στη δίνη των «αυτόματων σταθεροποιητών»

Υπό το βάρος της αμφισβήτησης από την πλευρά του Ταμείου της επίτευξης των στόχων του προγράμματος απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει πρόσθετα μέτρα έτοιμα να εφαρμοστούν αυτόματα μόλις διαπιστωθεί απόκλιση από τους διακηρυγμένους στόχους για πλεόνασμα 3,5% το 2018.


Συγκεκριμένα απαιτούν από τον κ.Τσίπρα να ψηφίσει προληπτικά μέτρα, πέραν των προβλεπόμενων 5,5 δισ. ευρώ, ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Τα πρόσθετα αυτά μέτρα θα τελούν εν αναμονή , εν είδει αυτόματων σταθεροποιητών στην περίπτωση που διαπιστωθεί εκτροχιασμός του προγράμματος.

Ουσιαστικά οι πιστωτές απαιτούν πρόσθετες εγγυήσεις πιστής εφαρμογής του προγράμματος, λόγω της καχυποψίας που υπήρχε και ενισχύθηκε μετά την επιθετική διαχείριση των υποκλαπεισών συνομιλιών μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας ΔΝΤ στην Αθήνα.

Διευκρίνιζαν επίσης οτι τα μέτρα αυτά δεν θα χρειαστεί να ληφθούν αν η Ελλάδα πιάσει το στόχο του πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 με βάση το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ που ήταν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όπλο στην προσπάθειά του Μαξίμου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και τα στοιχεία της Eurostat για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2015. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Eurostat την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσει πάνω και από 0,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, ενώ και το ενδεχόμενο αναθεώρησης επί τα χείρω των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2013-2014 θα βάλει «φωτιά» στο ήδη φορτισμένο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, η καλύτερη αυτή επίδοση στα δημόσια οικονομικά κατά το 2015 θα έχει θετικές επιπτώσεις και τα επόμενα χρόνια, περιορίζοντας το ύψος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου πακέτου μέτρων, ο κ.Δραγασάκης επεσήμανε ότι τούτο είναι αμφίβολο πως θα απαιτηθεί και ότι το γεγονός αυτό θα καταδειχθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Να σημειωθεί ότι το κουαρτέτο έχει ήδη επιστρέψει στην Αθήνα από τη Δευτέρα με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση σήμερα την Τρίτη.

Μετά την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και τον συμβιβασμό ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ στη λύση των πρόσθετων μέτρων «εν αναμονή» ύψους 2,7 δισ. ευρώ ως το 2018 κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα μελετήσουν την πρόταση ανάλογα με τα ανταλλάγματα στο θέμα του χρέους.

Τα μέτρα

Το πακέτο αυτό το οποίο υπολογίζεται σε 2,7 δισ. ευρώ από την ελληνική πλευρά και φτάνει στα 3,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς των δανειστών περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα παρακάτω μέτρα μέτρα τα οποία προτείνονται από το ΔΝΤ:

-Περικοπές των μισθών στο Δημόσιο, με έμφαση στα εισαγωγικά κλιμάκια και στους υπαλλήλους "χαμηλών προσόντων".

-Αύξηση ΦΠΑ σε ρεύμα και νερό από το 13% στο 24%

-Περικοπές κύριων συντάξεων

-Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

-«Πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο

-Κατάργηση και του υπερμειωμένου ΦΠΑ 6% που ισχύει σε φάρμακα, βιβλία, θέατρα.

Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης αυτής της φάσης των διαπραγματεύσεων είναι Παρασκευή 22 Απριλίου ημέρα που διεξάγεται το άτυπο Eurogroup στο Αμστερνταμ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ένα έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Δευτέρα ή την Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου.

Το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα σημειώνοντας ότι εφέτος η Ανάσταση θα συνδυαστεί με την "ανάσταση της οικονομίας". Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου για έξοδο "από τα μνημόνια" πριν το Πάσχα.

Αν υπάρξει συμφωνία και τηρηθεί το σφιχτό χρονοδιάγραμμα οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή αναμένονται το αργότερο ως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Τα νομοσχέδια

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάθεση του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή αυτή την εβδομάδα με στόχο την ψήφισή τους πριν από το τέλος του μήνα.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου και την εκτόξευση του λογαριασμού των μέτρων. Η ενσωμάτωση του επιπλέον πακέτου των 2,7 δισ.  ευρώ αναμένεται να αποτελέσει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Μέτρα τώρα. Χρέος;

Το έξτρα πακέτο σκληρής λιτότητας θα μπορούσε να δώσει τέλος στην πολύμηνη διαμάχη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ και να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως επιθυμεί σφόδρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν παρέλειψε να το τονίσει στη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσιγκτον.

Αυτό που δεν είναι σαφές είναι πότε θα εφαρμοστεί η πολυαναμενόμενη λύση για το χρέος. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη είναι αυτή που αναφέρεται σε non paper της κυβέρνησης την Κυριακή όπου η αντιμετώπιση του θέματος τοποθετείται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Η δεύτερη εκδοχή διατυπώθηκε (σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον) από τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν ο όποιος δήλωσε ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το χρέος θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε βάθος διετίας και ανάλογα με την τήρηση των όρων της από την Ελλάδα στο διάστημα αυτό.Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση Τσίπρα στον αστερισμό του e-mail Χαρδούβελη 
Οι πιστωτές συμφώνησαν και ζητούν πρόσθετα μέτρα €3,6 δισ. 
Sueddeutsche: Συμφωνία των δανειστών σε μυστική συνάντηση  
Αντιπολίτευση: Όσο συνεχίζεται η «διαπραγμάτευση», μεγαλώνει ο λογαριασμός 
Süddeutsche Zeitung : Μέτρα-κάβα για αξιολόγηση και χρέος; 
Ολονυκτία...διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-κουαρτέτου: Εκλεισε το πακέτο των έμμεσων φόρων - Στο 24% ο ΦΠΑ 
 
 
σχόλια (23)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΟΥΥΥΥΣΤ | 19/04/2016 21:49
  ΖΗΤΩ ΤΟ ΘΑΣΟΚ ΖΗΤΩ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΞΥΡΙΖΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ το ΕΛΑ και το ΦΕΥΓΑ Εσεις κερατάδες μας φτάσατε δω σε αυτά τα χάλια και ακόμα σας ψηφίζουν ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση31
   
   
  ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑ ΟΙ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ... | 19/04/2016 14:35
  Η ικανότητα των"ελλήνων"πολιτικών(πολιτικάντηδων)να προδίδουν διαχρονικά τη χώρα(σάμπως είναι και πατρίδα τους...)αποτελεί ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.Ούστ λωποδυταρέοι.
  ΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΙΟΣ
  απάντηση93
   
   
  η θυσία του Ελληνικού λαού | 19/04/2016 14:01
  με το πάση θυσία στο ευρώ οι μένουμε Ευρώπη,θα θυσιάσουν στο τέλος όλο τον Ελληνικό λαό.
  δημητρης
  απάντηση411
   
   
  Σκοπιανέ Ανόητε ΦΥΓΕ... | 19/04/2016 13:16
  Τσίπρα να πάρεις τη διεφθαρμένη Συμμορία σου και τη βολεμένη Κομιτατζήδικη οικοκογένειά σου και να φύγεις να πας στην πατρίδα σου τα Σκόπια. Επαγγελματία Καταληψία, ανύπαρκτε, Ανθέλληνα, συμπλεγματικέ ανόητε.
  Anyponomos23
  απάντηση143
   
   
  Χρεωκοπία λέγεται | 19/04/2016 12:09
  Κανείς δε το λέει αλλά όλοι το ξέρουμε Το κράτος φαλιμέντο
  J.P.
  απάντηση120
   
   
  Αδικίες | 19/04/2016 11:50
  Χωρίς καμμιά διάθεση κοινωνικού αυτοματισμού, αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω είναι βάσει ποιάς λογικής, ο συνάδελφος της ίδιας ηλικίας με μένα, που βγήκε πέρυσι στην σύνταξη με Χ χρόνια, θα παίρνει π.χ. 1000 ευρώ και εγώ που θα βγώ φέτος με Χ 1 χρόνια, θα πάρω π.χ. 800 ευρώ. Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου, οι συνταξιούχοι συντηρούν ανέργους, διότι το ίδιο θα κάνω και γω με την δική μου σύνταξη, αφού και τα δύο παιδιά μου είναι άνεργα.
  Άγγελος
  απάντηση150
   
   
  Παραλογισμός | 19/04/2016 11:08
  Κανένας πλέον δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς επιδιώκουν οι δανειστές. Έχουν παραδεχτεί τη λάθος συνταγή αλλά επιμένουν όχι μόνο να εφαρμόζεται αλλά να επεκταθεί με επιπλέον μέτρα. Εάν ελπίζουν ότι με τις αποκρατικοποιήσεις θα μαζευτούν χρήματα για την απομείωση του χρέους είναι γελασμένοι τι στιγμή που η αξίες έχουν καταβαραθρωθεί, με την επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων αποδυναμούνουν και άλλο την αγοραστική δύναμη, με την αύξηση των φόρων και των εισφορών τερματίζουν τη φοροδοτική ικανότητα. Πλέον η επιμονή τους έχει πάρει διάσταση εκδίκησης και όχι λύσης. Τα ίδια έκαναν επί ΝΔ τα ίδια κάνουν επί ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνουν και με την επόμενη κυβέρνηση.
  Κυριάκος
  απάντηση911
   
   
  ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ | 19/04/2016 07:15
  Δεν πληρώνω άλλο .......43 χρόνια ρε σας πληρώνω ... βαρέθηκα ποια
  Ανώνυμος / η
  απάντηση192
   
   
  ΠΑΣΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ...,ασυμπτωμαστική... . | 19/04/2016 01:33
  Ένας θεσμός,ορόσημο,στον νεοελληνικό τραγέλαφο δίκην θεάτρου σκιών... .Ο Καραγκιόζης(εκάστοτε ελλ.κυβ.)ο Χατζατζάρης(η εκάστοτε,ΔΗΘΕΝ ελλ.αντιπ/ση),ο Μπαρμπαγιώργος(τα λοιπά κόμματα της χουλιάρας),ο Βεληγκέκας( ο τούρκος Πασσάς...),Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ(με κεφαλαία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΕΙΔΑΤΕ;..δια να μην παρεξηγηθεί ο τουρκόγυφτος...)η Ευρωπαϊκή Ενωση"(,τοπικός οικονομικός τοποτηρητής),το IMF(για τους αλλοδαπούς..."έλληνες",το ΣΑΡΑΦΙΚΟ...),και ΤΕΛΟΣ...H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ(αμερικανορωσοευρωπαίοι....)ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ αι"ΗΝΩΜΕΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ"(UNITED STATES OF AMERICA)αι εμπλεκόμεναι ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ,αυτή των"ΑΜΕΡΙΝΔΩΝ".....
  ΔΑΫΙΔ"Ο ΝΑΖΙΣΤΟΚΤΟΝΗΘΕΙΣ"... .
  απάντηση82
   
   
  Ειμαστε Καμμένοι.... | 18/04/2016 18:23
  απο χέρι.......υποτίθεται αριστερό.Υπαρχει περίπτωση σε καταρέουσα οικονομία να μην υπάρχουν αποκλίσεις? Απλά πείτε το ...τις καταθέσεις των νοικοκυριών και εταιρειών τις θέλετε γύρω στα 50 δις υπόλοιπο. Ακόμα είναι ψηλά και υπάρχουν ακόμα πάμπολλες ιδιοκτησίες που πρέπει να λεηλατηθούν.Στρατός κατοχής κανονικά με Ελληνες αξιωματικούς και με .....στολή παραλλαγής απο Οινούσες. Ηλίθιοι.
  below average intelligence
  απάντηση160
   
   
  Και μετά από όλο αυτό το δράμα!!!! | 18/04/2016 16:23
  Κεφάλια μέσα και γδάρσιμο! Αλλά ευτυχώς έχουμε παλαβή αριστερά που δεν ξέρει τι της γίνεται! Να μην ξεχάσετε να τον ψηφίσετε πάλι για να σας αποτελειώσει! Ένας "πρωθυπουργός" που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, ενώ είναι στα τέσσερα!
  Να παω Λέσβο ή Μυτιλήνη;;
  απάντηση643
   
   
  Άρχισαν τα πανηγύρια | 18/04/2016 15:57
  Άντε, ρε παιδιά!!! Βαράτε τα νταούλια, να πούμε, για να χορέψουν οι αγορές. Μεγάλο πανηγύρι θα έχουμε. Χαμός θα γίνει. Θα καεί το πελεκούδι.
  παραπολιτικός
  απάντηση633
   
   
  Φοβερή διαπραγμάτευση του Τσίπρα | 18/04/2016 15:48
  τον ψήφισαν τα κουτορνίθια για να διαπραγματευτεί με μαγκιά και ιδού τα αποτελέσματα. Δεν πειράζει όμως, αρκούν οι καλές προθέσεις.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση575
   
   
  Βασίλης Τερλέγκας | 18/04/2016 15:05
  ... το διαβατήριο και μια εικόνα Παναγιάς μαζί μου μόνο πέρνω...
  Γιώργος
  απάντηση503
   
   
  SCHETIKA NEA METRA | 18/04/2016 13:23
  AFTA TA NEA METRA AGAPITO BIMA KAI KYRIE TSIPRA ONOMAZETE TETARTO MNIMONIO.DEN CHRIAZETE POLY NIONIO GIA NA TO KATALAVI KAPIOS.PROS ENAPOMINONTAS PSIFOFOROUS TOU TSIPRA "PERASTIKA SAS PEDIA KAI EFKOLOCHONEFTA TO TERTATO MNIMONIO SAS MYRIZE O CHARDOUVELIS KAI THELATE NA TYMORISETE TOIN SAMARA"
  NIONIOS ME NIO
  απάντηση404
   
   
   
  Καταρρέουμε αλλά οι ΔΥ σχεδόν άθικτοι.. | 18/04/2016 12:27
  Με το βαρίδι που λέγεται δημόσιο τι γίνεται; Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων να βγαίνει σχεδόν πάντα από τις παραγωγικές τάξεις, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ κτλ κτλ και οι ΔΥ σχεδόν στο απυροβόλητο; Αυτή η κυβέρνηση (και όχι μόνο) αποσκοπώντας στη διατήρηση του πελατειακού - ψηφοθηρικού δυναμικού της, του οποίου η πιο στέρεα και αδιαμφισβήτητη πηγή είναι οι ΔΥ, αποφεύγει προκλητικά τις "βαθιές τομές" στο δημόσιο και στο δημοσιοϋπαλληλικό. Ούτε συζήτηση για περικοπή μονιμότητας, ούτε απολύσεις προβληματικών υπαλλήλων, ούτε αξιολόγηση ΔΥ, ούτε μισθολόγιο αντάξιο των ικανοτήτων των ΔΥ. Υποκρισία, υστεροβουλία, ΑΔΙΚΙΑ!
  Σχολιαστής
  απάντηση7512
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ..ους | 18/04/2016 12:23
  Έτσι είναι όταν έχεις γιγαντώσει τις δαπάνες του αδηφάγου κράτους σε 50 δις τον χρόνο χωρίς τόκους και χρεωλύσια, ψάχνεις να βρεις λεφτά από παντούμια που οι πελάτες δεν αλλάζουν συνήθειες: τετραπλάσιες συντάξεις από τις εισφορές που καταβλήθηκαν, θέσεις ημέτερων και άεργων, μαύρη εργασία και φοροκλοπή από όλους... Άιντε πατριώτες και με ΦΠΑ 25% να γίνουμε η Δανία του Νότου!!!!
  gt
  απάντηση663
   
   
  Η μοδα στο μινι | 18/04/2016 12:18
  Η μοδα παλι στο μινι. Θα καταληξει ο κοσμος στο τελος meta απο τοση πεια λιτοτητα και περικοπες σε στρατοπεδο γυμνιστων. Και τι περισσοτερο θα βοηθουσε η συκγληση του έκτακτου Eurogroup ? Τους θελουμε μηπως σαν θεατες?
  Αντιφαση
  απάντηση222
   
   
   
  Γιατί όχι; | 18/04/2016 10:51
  Γιατί όχι μέτρα 20 δις ή ακόμα και 50 δις; Γιατί όχι ΦΠΑ 30% ή και 50%; Γιατί όχι ιδιωτικοποίηση των πάντων, ρεύμα, νερό, γη, θάλασσα με τα ψάρια της; Σ' αυτή τη χώρα ότι περπατάει, ότι πετάει και ότι κολυμπάει να ιδιωτικοποιηθεί. Ακόμα γιατί όχι και ο νόμος της πρώτης νύχτας; Γιατί να μη γίνουμε το πρώτο ιδιωτικοποιημένο κράτος του πλανήτη; Γιατί όχι Ελλάς Α.Ε.;
  Κυριάκος
  απάντηση2964
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-