Αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με το κουαρτέτο τα ξημερώματα της Τρίτης επικρατεί το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα σε σημαντικούς παράγοντες της διαπραγμάτευσης που συνομίλησαν με «Το Βήμα».

Αιτία είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η νέα ανταλλαγή κειμένων ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα στελέχη του κουαρτέτου η οποία φαίνεται να λύνει ορισμένους κόμπους.
Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή με καλή γνώση των διαβουλεύσεων από την πλευρά της Αθήνας, εκτός απροόπτου η συμφωνία τα ξημερώματα μπορεί να περιλαμβάνει τα περισσότερα σημαντικά κεφάλαια.
Την ίδια ώρα πηγή από την πλευρά της τρόικας ανέφερε για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα υπάρξει συμφωνία αλλά τώρα μπορώ να διακρίνω μια προοπτική σύμφωνα με την οποία οι διαφορές δεν θα είναι πλέον τόσο μεγάλες».
Η εκδοχή αυτή αφήνει ανοιχτό παράθυρο για γεφύρωση του χάσματος που υπάρχει σε κρίσιμα κεφάλαια ώστε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης να ταξιδέψουν στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον κρατώντας στα χέρια τους ένα χαρτί.
Αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες τότε οι δύο υπουργοί θα έχουν πια καλές πιθανότητες να φύγουν από την Ουάσιγκτον την Δευτέρα 18 Απριλίου με έναν οδικό χάρτη για το συμβιβασμό όλων των πλευρών (Αθήνας – ΕΕ – ΔΝΤ) ο οποίος θα «σφραγιστεί» στη συνέχεια στο Eurogroup του Αμστερνταμ την άλλη Παρασκευή, 22 Απριλίου.
Κατόπιν τούτων όλα θα κριθούν τα χαράματα στο καυτό πεδίο των διαπραγματεύσεων που κατά την τρίτη συνεχόμενη ολονυχτία στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στις 19.30 άρχισε στον όγδοο όροφο του Χίλτον η κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

-19.30-20.30: Φορολογικό

-20.30-21.30: Κόκκινα δάνεια

-21.30 και μετά: Ασφαλιστικό

Θα ακολουθήσει στη διάρκεια της νύχτας συζήτηση και με άλλα Υπουργεία και με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις.