Η πορεία της συμβαδίζει με μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας. Η Salty Bag συστήθηκε τον Μάρτιο του 2013, από τους Στρατή Ανδρεάδη, Πάνο Βαρουχά, Σπύρο Ντάικο και Χρύσα Χαλικιοπούλου, ως Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), με αντικείμενο το «upcycling», αφού ανακυκλώνει τα παροπλισμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, μετατρέποντάς τα σε αξεσουάρ ταξιδιού.
Αναβαθμίζει τα «σκουπίδια» σε «κάτι διαφορετικό», όπως τσάντες και σακ βουαγιάζ, χρησιμοποιώντας την εμπειρία στη θάλασσα, την επιχειρηματικότητα και το ντιζάιν, λέει ο ιστιοπλόος και συνιδρυτής της κ. Ανδρεάδης.
Σήμερα, πίσω από τη Salty Bag έχει στηθεί μια βιοτεχνία στην πόλη της Κέρκυρας και απασχολεί οκτώ άτομα, έξι από τους οποίους είναι πεπειραμένοι ιστιοράφτες και φτιάχνουν τις τσάντες. Μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξή της, είχε δημιουργηθεί η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά (classic series) με οκτώ σχέδια (θήκη iPhone, φάκελος, τσάντες, σακ βουαγιάζ κ.ά.), με ονόματα δανεισμένα από αγαπημένα μέρη των ιστιοπλόων (Παραπόλα, Βάι, Αστρος, Καστός κ.ά.) και 12 σημεία πώλησης πανελλαδικά.
Τον Ιούλιο, τα σημεία πώλησης ανέβηκαν στα 18 και τον Αύγουστο εγκαινιάστηκε το Salty Bag e-shop. Το 33% των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε από ξένους, ενώ διαπιστώθηκε δυναμική και αγάπη για το προϊόν, αφού πάνω από το 50% των πελατών αγόρασαν περισσότερες από μία Salty Bag.
Ιστορίες της θάλασσας


Οι στόχοι για το μέλλον περιλαμβάνουν τη διείσδυση στο ειδικό κοινό των ιστιοπλόων αλλά και στο ευρύ κοινό, μεταφέροντας έτσι τις ιστορίες της θάλασσας, την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τη δημιουργία συνεργειών και συνεργασιών με ιστιοπλοϊκούς ομίλους και μαρίνες. Ενας ακόμη στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα 285.000 τετραγωνικά μέτρα πανιών που σε διαφορετική περίπτωση καίγονται.
Το 2014 εξάλλου θα παρουσιαστεί η συλλογή «Road to Rio», με αντικείμενα και μοντέλα φτιαγμένα από πανιά που χάρισαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Τα κέρδη από τη σειρά θα πάνε σε ιστιοπλόους οι οποίοι θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ