Σε περίπου 1,88 δισ. ευρώ διαμορφώνεται τελικά το ποσό που θα αποπληρωθεί στους κατόχους CDS ελληνικών ομολόγων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της σχετικής δημοπρασίας της ISDA. H τελική τιμή των ελληνικών ομολόγων διαμορφώθηκε στα 21,5 σεντ στο ευρώ -κάτι που στην πράξη σημαίνει πως τα ελληνικά ομόλογα, όσον αφορά τη διαδικασία της ISDA, αποτιμήθηκαν περίπου 80% χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας, χωρίς δηλαδή μεγάλη διαφορά από την τιμή στην οποία διαπραγματεύονταν στις αγορές λίγο πριν το «κούρεμα».

Οι κάτοχοι των CDS θα λάβουν, από τον εκδότη των ασφαλίστρων, τη διαφορά της τελικής τιμής και της ονομαστικής αξίας. Η τελική τιμή διαμορφώθηκε ελαφρά χαμηλότερα από την προκαταρκτική στο ξεκίνημα της διαδικασίας, η οποία βρισκόταν στο 21,75 σεντ στο ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθορίζεται και η τελική τιμή που αντιπροσωπεύει το ποσό των χρημάτων που θα ανακτήσουν οι ομολογιούχοι («recovery rate»).

Συνολικά θα αποπληρωθούν περίπου 1,88 δισ. ευρώ, ποσό εντός των εκτιμήσεων.

Στη διαδικασία υπερίσχυσαν οι πωλητές, με καθαρό ανοιχτό υπόλοιπο πωλήσεων τίτλων CDS ύψους 291,6 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, οι κάτοχοι των CDS θα λάβουν πληρωμή σε μετρητά ισόποση με τη διαφορά μεταξύ του recovery rate και της πλήρους ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους.

Στη δημοπρασία πήραν μέρος οι Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale, Royal Bank of Scotland και UBS.