Τα βέλη της κατά της Πολιτείας και συγκεκριμένα του υπουργείου Πολιτισμού εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Έντονη είναι η ανησυχία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την εκκωφαντική απουσία της Πολιτείας από τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο χώρο των θεσμών και φορέων του ελληνικού κινηματογράφου» τονίζει στην ανακοίνωση η ΕΑΚ, κάνοντας αναφορά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Την ώρα που οι ελληνικές ταινίες εξακολουθούν, σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον, να εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους στα διεθνή φεστιβάλ και τις αγορές, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παραμένει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο και άρα αδυνατεί να λειτουργήσει και να πάρει αποφάσεις, όπως να επικυρώσει τη συμφωνία που υπέγραψε με το Γαλλικό Κέντρο Κιν/φου, η οποία παραμένει στον αέρα, ενώ έχει δημιουργηθεί και σοβαρή εμπλοκή με τον Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» προσθέτει η ΕΑΚ στην ανακοίνωσή της.

«Σε αυτή τη δυσάρεστη συγκυρία, υπογραμμίζουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο, την ανάγκη εκπλήρωσης της ελάχιστης υποχρέωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, που είναι να φροντίσει για την σωστή λειτουργία των Οργανισμών στους οποίους προΐσταται, πόσo μάλλον όταν οι εν λόγω οργανισμοί παρουσιάζουν μια οικονομική υγεία και δεν ζητούν χρήματα στις δύσκολες αυτές εποχές, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των Γενικών Διευθυντών τους» προσθέτει.

Η ΕΑΚ κάλεσε τον υπουργό «να στηρίξει τους θεσμούς και τα πρόσωπα εκείνα που σε τόσο αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους».