Με ταινίες όπως το «Grease», η «Γαλάζια λίμνη» και «Οι εραστές του καλοκαιριού», ο αμερικανός σκηνοθέτης Τζον Ράνταλ Κλάιζερ έπιασε τον παλμό των νέων στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και από πολύ νωρίς γεύθηκε την γλυκιά γεύση της επιτυχίας. Επίσης έκανε διάσημες τις Κυκλάδες όταν το 1982 παίχθηκε στις αίθουσες η ταινία του «Οι εραστές του καλοκαιριού» που γυρίστηκε στην Σαντορίνη και έκανε πάταγο.

Από τότε, ο Κλάιζερ δεν σταμάτησε να κάνει ταινίες, αν και η επιτυχία τους άρχισε σιγά σιγά να φθίνει, κάτι που δεν συνέβη με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του. Μάλιστα, η τελευταία κινηματογραφική ταινία του, «Red riding hood» (Κοκκινοσκουφίτσα») άνοιξε νέους δρόμους στην ψηφιακή κινηματογραφία μέσα από την ευρεία χρήση των διαδραστικών εικονικών σκηνικών. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε το 2006 στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στη Λισσαβόνα.

Μέσα στον Φεβρουάριο ο Κλάιζερ πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που τιτλοφορείται «Save Greece» και έχει αρχίσει να καλλιεργείται στους καλλιτεχνικούς κύκλους των ΗΠΑ. Στόχος του είναι να μοιραστεί με Έλληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιούς τα μυστικά μιας διεθνούς καριέρας σε ένα 4ωρης διάρκειας Master Class. Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου από τις 13:00 έως τις 17:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Βάσεις του masterclass θα είναι οι κινηματογραφήσεις του Κλάιζερ σε συνεργασία με τον Τζορτζ Λούκας, αλλά και η διδασκαλία υποκριτικής της μεγάλης Αμερικανίδας δασκάλας και υποκριτικής Νίνα Φοχ που από το 1960 ως το θάνατό της (2005) δίδασκε στο University of Southern California‘s School of Cinematic Arts» το θρυλικό, πλέον, μάθημα «Κατευθύνοντας τον Ηθοποιό».

Το πολυεπίπεδο Master Class του John Randal Kleiser απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς και σεναριογράφους αλλά επιπλέον και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις βασικές αρχές προσέγγισης ενός κοινού. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε εμπλέκεται τόσο στις παραστατικές τέχνες, όσο στο δημόσιο λόγο, αυτόν που εκφωνείται σε χώρους εργασίας, σχολικές αίθουσες, αίθουσες δικαστηρίων ή ανοικτές εκδηλώσεις.

Κόστος Συμμετοχής: 30€
Μειωμένο Κόστος Συμμετοχής: 20€ για Σπουδαστές Δραματικών Κινηματογραφικών Σχολών/ Φοιτητές Θεατρολογίας
Αίθουσα: Θέατρο
Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος Δευ – Παρ 11:00 – 14:00 μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 34 18 579 Δευ – Παρ 11:00 – 14:00 και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr