Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo

Διανύοντας την αποδοτικότερη περίοδο στην ιστορία της, η Volvo Cars διέθεσε το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε παγκόσμιο επίπεδο 317.639 αυτοκίνητα, καταγράφοντας αύξηση 14,4%. Η επίδοση αυτή προδιαγράφει ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε –καθώς το 2017 ολοκληρώθηκε με 571.577 αυτοκίνητα -, την ώρα που η διείσδυσή της στην Ευρώπη, στη μεγαλύτερη αγορά για τη σουηδική εταιρεία, βελτιώθηκε κατά 5,7%.
Πρόοδος σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2018 και στην ελληνική αγορά, όπου η Volvo με θεαματική βελτίωση κατά 25% στις ταξινομήσεις λιανικής κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 16,1%, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium κατηγορίας όπου εκπροσωπείται. Χαρακτηριστικό της επιτυχημένης πορείας της στην Ελλάδα είναι ότι το XC90, με μερίδιο 37%, είναι πρώτο στην κατηγορία των μεγάλων SUV, ενώ το XC60 βρίσκεται στην κορυφή των μεσαίων SUV με μερίδιο 40%.
Οσο για το μικρότερο XC40 που αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018», αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις δηλώσεις της κυρίας Οζγκε Καρβούνη, οικονομικής διευθύντριας και εκτελούσας χρέη διευθύνουσας συμβούλου της Volvo Car Hellas ,η οποία επεσήμανε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την επίδοσή μας στο 1ο εξάμηνο του 2018. Η μάρκα είναι σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και η πορεία αυτή θα επιβεβαιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στη χρονιά, όταν θα φανεί το αποτέλεσμα των ταξινομήσεων του νέου XC40».

Ελληνική πρεμιέρα για το VW Touareg

Με τιμή εκκίνησης τα 77.700 ευρώ για την έκδοση με τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα των 231 ίππων ξεκίνησε την πορεία του στη χώρα μας το κορυφαίο SUV της VW, που διαθέτει σύστημα τετρακίνησης, τετραδιεύθυνση, αερανάρτηση, σύστημα νυχτερινής όρασης με κάμερα θερμικής απεικόνισης και πλήθος συστημάτων υποστήριξης του οδηγού. Παράλληλα, στον βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνεται το καινοτόμο Innovision Cockpit που συνδυάζει ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12 ιντσών και σύστημα infotainment Discover Premium με οθόνη 15 ιντσών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ