Δημήτρης Χριστοφιλέας: «Είμαστε άνθρωποι της προσφοράς»

Το BHMAgazino συνάντησε τον συνιδιοκτήτη του Δειπνοσοφιστήριον Catering στο εστιατόριο Delta, εκεί όπου η σύγχρονη ελληνική κουζίνα δέχεται σκανδιναβικές επιρροές, και μίλησε μαζί του, μεταξύ άλλων, για το ξεκίνημά του στον χώρο της εστίασης, τα εγχειρήματα που βρίσκονται εν εξελίξει και τη φιλοσοφία του γύρω από το φαγητό.

Στον πέμπτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, εκεί όπου έχει δημιουργηθεί το Delta, μια από τις πιο πολυσυζητημένες πρόσφατες αφίξεις στον χώρο της εστίασης, συναντήσαμε τον Δημήτρη Χριστοφιλέα, έναν άνθρωπο ανήσυχο, δραστήριο, ευγενή, ο οποίος μέσα από τα επιχειρηματικά του βήματα και τη συνεργασία του με κορυφαία ιδρύματα τέχνης και πολιτισμού της χώρας μας προάγει τη σημασία της διατήρησης και διαφύλαξης της γαστρονομικής μας κουλτούρας.

Αν τον ρωτήσεις ποια είναι η κινητήριος δύναμή του θα απαντήσει χωρίς δισταγμό ότι στο επίκεντρο ήταν πάντα η αγάπη του για το καλό φαγητό και την ποιοτική πρώτη ύλη που έμαθε να εκτιμά από την παιδική του ηλικία. Μένοντας προσηλωμένος στους στόχους του, ξεκινώντας από εργαζόμενος σε ζαχαροπλαστείο όταν ήταν 20 ετών, έχει φτάσει να συν-δημιουργήσει την κορυφαία στην Ελλάδα εταιρεία catering Δειπνοσοφιστήριον, η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της 25χρονης ιστορίας της, με επενδύσεις, δραστηριότητες που ξεχωρίζουν, αλλά και με κινήσεις εξωστρέφειας που έχουν στόχο τον διεθνή τουρισμό.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.