Επιστρέφει ο πύρινος εφιάλτης

Πολύ κακοί οιωνοί για το εφετινό καλοκαίρι οι 3.000 πυρκαγιές που έχουν ήδη σημειωθεί εντός του 2022, η υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος και η υποχρηματοδότηση των αντιπυρικών έργων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, ενώ υπήρχε απαγορευτικό λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά σε ξερά κλαδιά από ελιές. Η φωτιά πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις, ενώ για την κατάσβεσή της χρειάστηκε να σταλούν από την Περιφέρεια φορτωτές, μπουλντόζες και υδροφόρα οχήματα. Απολογισμός: 450 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη.

Την ίδια ημέρα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ευρωστίνη Κορινθίας. Η φωτιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ξέσπασε σε δασική περιοχή, ενώ δεν υπήρχε αναφορά για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή. Την Τρίτη 5 Απριλίου πυρκαγιά κατέκαψε δεκάδες στρέμματα δάσους στη Σορωνή Ρόδου.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.