«Τρελαίνοντας» το αλκοτέστ με ένα πιάτο… μακαρόνια

Φως στη συχνή και επικίνδυνη νόσο που χαρακτηρίζεται από παραγωγή αλκοόλ ύστερα από κατανάλωση υδατανθράκων ρίχνουν κινέζοι επιστήμονες ανοίγοντας τον δρόμο για έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία

Μπορεί κάποιος να μεθύσει μέχρι λιποθυμίας καταναλώνοντας… μακαρόνια, μπισκότα ή αναψυκτικά; Ναι, μπορεί, όπως αποδεικνύει η ιστορία ενός νεαρού Κινέζου η οποία ανοίγει τον δρόμο στους ειδικούς ώστε να κατανοήσουν, να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν καλύτερα την πιο κοινή ηπατοπάθεια του παγκόσμιου πληθυσμού. Ισως με αυτά που διαβάζετε να νομίζετε ότι το κείμενο γράφεται υπό την επήρεια… μέθης, ωστόσο βασίζεται σε πέρα για πέρα αληθινά επιστημονικά ευρήματα τα οποία δημοσιεύθηκαν πριν από μερικές ημέρες στην έγκριτη επιθεώρηση «Cell Metabolism».

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.