Μικροσεισμοί στο ΟΑΚΑ από τη συναυλία των Metallica; – Η ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα καταγράψει με σεισμογράφο τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να εξεταστεί αν η έντονη κίνηση του κοινού μπορεί να προκαλέσει μετρήσιμες μικροδονήσεις στο έδαφος

Με σεσισμογράφο θα παρακολουθήσει τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με στόχο να διερευνηθεί αν η μαζική και συγχρονισμένη κίνηση δεκάδων χιλιάδων θεατών μπορεί να προκαλέσει μετρήσιμες μικροδονήσεις στο έδαφος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια, παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε μεγάλες συναυλίες διεθνώς, όπου η ενέργεια του κοινού δημιούργησε ασθενείς σεισμικές δονήσεις, γνωστές ως «concert quakes». Η αποψινή συναυλία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη μελέτη αυτού του φαινομένου και στην Ελλάδα, καθώς η παρουσία δεκάδων χιλιάδωνθεατών μπορεί να αφήσει το δικό της… σεισμικό αποτύπωμα».

Η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο: Realtime Seismic Monitoring

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version