Ελεύθερη με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή, η Εύα Καϊλή θα τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό με βραχιολάκ για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Ελεύθερη με βραχιολάκι θα αφεθεί η Εύα Καϊλή, η οποία παρέμεινε τέσσερις και πλέον μήνες στη φυλακή για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, όπως αναφέρει το Politico και επιβεβαιώνει σε δηλώσεις του στο Euronews ο δικηγόρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, Σβεν Μαρί.

«Δεν θα δώσω περισσότερα σχόλια, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που άργησε πάρα πολύ να ληφθεί», ανέφερε ο δικηγόρος της σε μια σύντομη δήλωση.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Καϊλή, θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.  Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή της ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.

Η τελευταία κατηγορούμενη που παρέμενε στη φυλακή για το Qatargate

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Qatargate. Συγκεκριμένα, ο σύντροφος της Εύας Καϊλη, Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχει αποφυλακιστεί από τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ στις 6 Απριλίου αποφυλακίστηκε και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι. Χθες, 11 Απρίλίου, ήρθε και η σειρά του επίσης κατηγορούμενου για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatargate, Μαρκ Ταραμπέλα, να περάσει την έξοδο των φυλακών. Τέλος, ο Αντρέα Κοτσολίνο παραμένει σε κατ’ όικον περιορισμό στην Ιταλία, με το δικαστήριο της Νάπολι να αναβάλει και πάλι την απόφαση για την έκδοση του στο Βέλγιο.


Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.