Έλον Μασκ: Πρόταση για εξαγορά του Twitter και μετατροπή του σε ιδιωτική εταιρεία

Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX προσφέρει 41,39 δισ. δολάρια, ποσό σημαντικά μεγαλύτερο από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

Μόλις λίγες ημέρες αφότου απέκτησε το 9,2% της Twitter Ιnc. και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ υπέβαλε πρόταση για εξαγορά της εταιρείας με πρόθεση να την αποσύρει από το χρηματιστήριο.

Η είδηση φαίνεται πως ενθουσίασε τους επενδυτές, καθώς η τιμή της μετοχής ανέβηκε κατά 12% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις την Πέμπτη.

Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX προσφέρει 41,39 δισ. δολάρια ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στις χρηματιστηριακές αρχές σύμφωνα με το Reuters.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε πρίμιουμ 38% σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Twitter την 1η Απριλίου, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την εξαγορά του 9,2%.

«Δεν υπηρετεί τον σκοπό του»

«Μετά την αρχική μου επένδυση, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν μπορεί ούτε να ακμάσει ούτε να υπηρετήσει την κοινωνική αποστολή της με την σημερινή της μορφή» γράφει ο Μασκ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Twitter Μπρετ Τέιλορ.

«Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί σε ιδιωτική εταιρεία».

»Η πρότασή μου είναι η καλύτερη και η τελευταία προσφορά και, αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος» πρόσθεσε.

Η πρόταση εξαγοράς δείχνει να εξηγεί γιατί ο Μασκ απέρριψε τη θέση που του προτάθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η παρουσία του στο ΔΣ θα τον εμπόδιζε να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση της Twitter, εξηγεί το Reuters.

Περισσότερα σε λίγο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.