Συνάντηση Δραγασάκη – τραπεζιτών – Επί τάπητος η ενίσχυση της ρευστότητας

Ζητούμενο και των Θεσμών η ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης

Συνάντηση με τους τραπεζίτες θα έχει σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η χρηματοδότηση της Οικονομίας από τις τράπεζες και η ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης, ιδίως προς υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσει, το πλέγμα των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων που έχει θέσει σε εφαρμογή ή και σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλα υπουργεία στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής για τη χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά κεφάλαια 7,5 δισ. ευρώ μέσα στην προσεχή τριετία. Θα πρόκειται για δάνεια, εγγυήσεις, μικροπιστώσεις και επιδοτήσεις. Στις χρηματοδοτήσεις αυτές θα υπάρχει ισχυρή παρουσία και διεθνών οργανισμών, αλλά και μόχλευσή τους με ιδιωτικά κεφάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι ζητούμενο και των «θεσμών» είναι η ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης που παραμένει ακόμη αρνητική στην Ελλάδα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.