Στοιχεία για τις συνέπειες του Ασφαλιστικού έδωσαν οι λογιστές στον Αλεξιάδη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας, προχωρούν αύριο, Τρίτη, οι οικονομολόγοι και λογιστές - φοροτεχνικοί της χώρας, μετά από την απόφαση, που ελήφθη σε συνεδρίαση όλων των ομοσπονδιών και φορέων τους. Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των ενεργειών διαμαρτυρίας κατά του προσχεδίου του Ασφαλιστικού.

Στοιχεία για τις συνέπειες του Ασφαλιστικού έδωσαν οι λογιστές στον Αλεξιάδη

Στοιχεία που αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του κλάδου τους έδωσαν στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη οι οικονομολόγοι και οι λογιστές, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό, ενώ πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο. Εντωμεταξύ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς εφοριών, ενώ έχουν αποφασίσει να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ειδικότερα, οικονομολόγοι και λογιστές-φοροτεχνικοί είπαν ξανά «όχι» στις προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών τους εισφορών αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, υπό τον πρόεδρο του ΟΕΕ, Κωνσταντίνο Κόλλια, επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον οποίο και παρέδωσε στοιχεία, που αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κλάδου.

Επίσης, επανέφερε στον κ. Αλεξιάδη «το θέμα της δημιουργίας ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, μέσω της πέρα από κάθε λογική διάκρισης, που κάνει ο υπουργός Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αφήνοντας έξω οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου».

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 1/3/2016 και ώρα 10:00, με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ προγραμματίζονται και αποκλεισμοί εφοριών σε όλη τη χώρα.

Το ΟΕΕ υπενθυμίζει ότι οι λογιστές-φοροτεχνικοί θα απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version