Ταρτάκια με γραβιέρα και σταφίδες

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη 4-5 κ.σ. σταφίδες 3-4 κ.σ. καρυδόψιχα, σπασμένη 2 φύλλα σφολιάτας 2 αβγά, χτυπημένα 3 κ.σ. μαυροκούκι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 τετράγωνα κομμάτια, […]

Ταρτάκια με γραβιέρα και σταφίδες

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

250 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

4-5 κ.σ. σταφίδες

3-4 κ.σ. καρυδόψιχα, σπασμένη

2 φύλλα σφολιάτας

2 αβγά, χτυπημένα

3 κ.σ. μαυροκούκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.

Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε το καθένα σε 4 τετράγωνα κομμάτια, έτσι ώστε να πάρουμε από κάθε κομμάτι σφολιάτας 4 ταρτάκια.

Στο κέντρο κάθε καρέ σφολιάτας βάζουμε από 1 κ.σ. γέμιση. Κλείνουμε προς το κέντρο τις άκρες του φύλλου, χωρίς να καλύψουμε εντελώς τη γέμιση. Πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες, για να παραμείνουν στη θέση τους. Αλείφουμε τα ταρτάκια με τα αβγά και πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version