Υλικά
6 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και καθαρισμένες
1 και 1/2 φλ. καρυδόψιχα
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή ξερό ψωμί
3 σκελίδες σκόρδο, ψημένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. αραβικό spices mix* (προαιρετικά)
2 – 3 κ.σ. σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι ή κρέμα μπαλσάμικο
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιώ όλα τα υλικά στο multi μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής πάστα. Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αν θέλω προσθέτω και περισσότερο λάδι.
* Το αραβικό spices mix πωλείται στα καταστήματα μπαχαρικών. Συνήθως αποτελείται από γαρίφαλο, κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τσιμένι και πιπέρι.