στη μπούκα

«Γοργόνες και μάγκες» στο Παλλάς.

«Γοργόνες και μάγκες» στο Παλλάς.
***
Μετά το Πάσχα και αφού έχει προηγηθεί η πρεμιέρα του «Κύκλου με την κιμωλία» του Μπρεχτ, που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, θα ανέβει το μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.
***
Τη γνωστή ταινία του 1968, με τα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μίμη Πλέσσα, ανέλαβαν να διασκευάσουν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.
Η Αθηνά Οικονομάκου, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Ντέμη, ο Κώστας Μαρτάκης είναι ανάμεσα στους ηθοποιούς που θα παίξουν στην παράσταση παραπέμποντας στους Χρονοπούλου, Κομνηνό, Βαλσάμη, Σειληνό, Καραγιάννη, Γεωργίτση, Εξαρχάκο…
***
Μετά από έναν πρώτο κύκλο 20-25 παραστάσεων, η διανομή θα αντικατασταθεί από ξένους καλλιτέχνες ώστε το μιούζικαλ να παίζεται όλο το καλοκαίρι για τους τουρίστες –σε συνεργασία με τα κρουαζιερόπλοια.
***
«Mermaids & Gyus» δηλαδή!
***
Κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν του Παλλάς, υπό τη νέα καλλιτεχνική διεύθυνση.
***
Δύσκολα τα πράγματα.
***
Από τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» και τον Μπρεχτ στο μιούζικαλ του Δαλιανίδη –ενδιαμέσως η «Μελωδία της Ευτυχίας» ήταν φιλοξενούμενη παραγωγή (από την προσεχή Παρασκευή θα παίζεται στη Θεσσαλονίκη – Ράδιο Σίτυ).
***
Κατανοητή η αναζήτηση της νέας ταυτότητας.
***
Οχι όμως με κινήσεις πανικού και εύπεπτους θιάσους.
***
Το θέμα δεν είναι μόνον τι ανεβάζεις, αλλά και με ποιους. Το είδος είχε γνωρίσει λαμπρές ημέρες με την αφρόκρεμα των ηθοποιών που το υπηρέτησαν στη μεγάλη οθόνη.
***
Πάει, τέλειωσε: Το Rex ως music hall δεν υπάρχει πια. Πέρασε στα χέρια του Εθνικού Θεάτρου και θα προστεθεί από την προσεχή σεζόν στις σκηνές του.
***
Προς το παρόν και κατόπιν της δικαστικής εκτέλεσης της απόφασης κλειδώθηκε μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.
***
Ισα που επέτρεψαν στον Κωνσταντίνο Ρήγο και τον θίασο που προετοίμαζε το ανέβασμα της «Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν να πάρουν τα πράγματά τους. Μετακόμιση και για δύο ακόμη παραγωγές, τη «Φρουτοπία» και το «Αρμαντέιλ», που είχαν στεγασθεί στο νοικιασμένο από τον Μαροσούλη Rex.
***
Μπερδέματα και ταλαιπωρίες. Η αναζήτηση χώρου ίσως τους οδηγήσει στο πολύπαθο και κλειστό Ακροπόλ.
***
Στο Rex τώρα θα στεγαστεί άλλη μια σκηνή του Εθνικού, η οποία θα φιλοξενεί το πρωί τις παιδικές παραστάσεις και παραγωγές για ενηλίκους ενώ θα συμπεριληφθεί στον γενικότερο σχεδιασμό.
***
Παραμένουν οι άλλες δύο –η μεγάλη, «Μαρίκα Κοτοπούλη» και το Μικρό Rex «Κατίνα Παξινού». Προστίθενται και οι δύο στο Τσίλλερ (Κεντρική και «Νίκος Κούρκουλος») καθώς και το Σχολείον της Ειρήνης Παπά.
***
Γι’ αυτό και θα ξενοικιάσει το Χώρα, στην οδό Αμοργού.
***
Το καλοκαίρι πάντως το υπόγειο του Rex θα χρησιμοποιηθεί για τις πρόβες των καλοκαιρινών παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου.
***
Κυριακή της Αποκριάς, σήμερα. Πέφτουν οι μάσκες από αύριο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.