Απάντηση
- Απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο δίνουν πηγές της Κομισιόν μεταφέροντας ενόχληση για σχόλια του υπουργού ο οποίος φέρεται να σημείωσε για την Ομάδα Δράσης της ΕΕ ότι «στο εξής θα τους λέμε εμείς τι θα κάνουν».
- Κύκλοι των Βρυξελλών διευκρινίζουν ότι η Task Force δούλευε πάντα καθ’ υπόδειξη της ελληνικής κυβέρνησης και υπενθυμίζουν ότι έχει πλέον μετατραπεί σε μια υπηρεσία που είναι διαθέσιμη για όλες τις χώρες της ΕΕ.
- Προσθέτουν δε ότι ο Χορστ Ράιχενμπαχ δεν εξεδιώχθη από την Ελλάδα αλλά τοποθετήθηκε στη μία και μοναδική θέση που διαθέτει η Κομισιόν στο συμβούλιο διοίκησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με έδρα το Λονδίνο.
Στελέχη
- Μια σειρά ονομάτων κυρίως συνδικαλιστών αλλά και καθηγητών πανεπιστημίων εξετάζονται για τη στελέχωση του υπουργείου Εργασίας αλλά και των εποπτευομένων οργανισμών.
- Για τη θέση του γενικού γραμματέα Εργασίας έχουν ακουσθεί τα ονόματα του κ. Γιάννη Κουζή, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, και του πρώην συνδικαλιστή κ. Αλέκου Καλύβη. Ο κ. Καλύβης εναλλακτικά φέρεται και ως υποψήφιος για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.
- Θέση υποδιοικητή του Ιδρύματος καταλαμβάνει ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην συνδικαλιστής κ. Γιάννης Θεωνάς. Επίσης για τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ εξετάζεται η υποψηφιότητα της καθηγήτριας Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κυρίας Μαρίας Καραμεσίνη.
Παραμονή
- Εκεί πάντως όπου δεν αναμένονται αλλαγές είναι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Την περασμένη εβδομάδα σε διαφορετικές συναντήσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για τα τραπεζικά ζητήματα κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε αρχικά την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Χρήστο Σκλαβούνη και την Παρασκευή με τη διευθύνουσα σύμβουλο κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.
- Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και πως οι δύο πλευρές προσβλέπουν σε στενή συνεργασία για την επίλυση των θεμάτων των τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
