Τράπεζα Κύπρου: Πώληση των σέρβικων δανείων στην Πειραιώς

Η Τράπεζα Κύπρου είπε την Πέμπτη ότι πούλησε στην Τράπεζα Πειραιώς δάνεια που είχε χορηγήσει στην σερβική εταιρία ακινήτων Robne Kuce Beograd. Η πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα απόσυρσης της κυπριακής τράπεζας από διεθνείς δραστηριότητες μετά το κούρεμα των μεγαλοκαταθετών της με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση το 2013.

Η Τράπεζα Κύπρου είπε την Πέμπτη ότι πούλησε στην Τράπεζα Πειραιώς δάνεια που είχε χορηγήσει στην σερβική εταιρία ακινήτων Robne Kuce Beograd, όπως αναφέρει το Reuters.

Η πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα απόσυρσης της κυπριακής τράπεζας από διεθνείς δραστηριότητες μετά το κούρεμα των μεγαλοκαταθετών της με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση το 2013.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου είχε ανασταλεί για περισσότερο από ένα έτος. Η τράπεζα, που πούλησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς τον Μάρτιο του 2013, είπε ότι η αξία της συναλλαγής ανήλθε σε περίπου 165 εκατ. ευρώ.

Το λογιστικό κέρδος για τον κυπριακό όμιλο ανήλθε στα 27 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειάς της Tier I κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Τράπεζα Κύπρου είχε υποχρεωθεί να απορροφήσει περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας σε πρόγραμμα εξυγίανσης ύψους 10 δισ. ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.