Ρολό με σπανάκι και κόκκινη πιπεριά

ΥΛΙΚΑ (για 4-8 άτομα) Για το μείγμα του κιμά 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο 300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο 4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες 1 αβγό 80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο Για τη γέμιση 100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον […]

Ρολό με σπανάκι και κόκκινη πιπεριά

ΥΛΙΚΑ (για 4-8 άτομα)

Για το μείγμα του κιμά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο

300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο

4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες

1 αβγό

80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο

2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον μίσχο, πλυμένα

1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές των 500 ml, ξεπλυμένες και κομμένες σε μικρά καρέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο διπλή μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα,
περίπου 20 x 30 εκ.

Στρώνουμε τα φύλλα του σπανακιού επάνω στον κιμά, ώστε να τον καλύψουν. Απλώνουμε και την κόκκινη πιπεριά ομοιόμορφα. Τυλίγουμε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης. Γυρίζουμε τη μεμβράνη στις άκρες σαν καραμέλα, για να φορμάρει καλύτερα το ρολό, και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.

Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε μια λαδόκολλα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζουμί του.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version