ΥΠΑΝ και ΔΕΠΑ διαψεύδουν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με Gazprom

Στη διάψευση των πληροφοριών για επίτευξη συμφωνίας της ελληνικής πλευρά με την Gazprom, ως προς την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου, προχωρούν ΔΕΠΑ και υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ούτε να υπάρξει μέσα στην ημέρα, τονίζουν διαψεύδοντας όσα νωρίτερα είπαν πηγές από τη ρωσική πλευρά.

ΥΠΑΝ και ΔΕΠΑ διαψεύδουν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με Gazprom

Στη διάψευση των πληροφοριών για επίτευξη συμφωνίας της ελληνικής πλευρά με την Gazprom, ως προς την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου, προχωρούν ΔΕΠΑ και υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, ούτε προβλέπεται να υπάρξει μέσα στην ημέρα, τονίζουν, διαψεύδοντας όσα νωρίτερα είπαν πηγές από την πλευρά της ρωσικής εταιρείας.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει μέσω των διαπραγματεύσεων τη μείωση των τιμών προμήθειας φυσικού αερίου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Νωρίτερα, πηγές από την πλευρά της ρωσικής εταιρίες έδωσαν την πληροφορία ότι έκλεισε η συμφωνία για μείωση της τιμής προμήθειας του φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom. Τα στοιχεία αναφορικά με το ύψος της έκπτωσης αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα, σημείωναν ακόμη. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες η ΔΕΠΑ και η Gazprom φέρονταν να συμφώνησαν σε αλλαγή της φόρμουλας τιμολόγησης του φυσικού αερίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version