Η απόκτηση του Κολομβιανού Χοσέ Βάργκας προσέφερε στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ σημαντικό μέρος από την ποιότητα που της έλειπε, ωστόσο είναι η παρουσία του Γρηγόρη Μάκου εκείνη που αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για κιτρινόμαυρες επιτυχίες.
Ο 25χρονος διεθνής μέσος ήταν βασικός στις (ως σήμερα) πέντε εφετινές νίκες της Ενωσης έχοντας σε όλα τα ματς εξαιρετική παρουσία, όπως επίσης το ίδιο συνέβη και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό το οποίο είχε ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1). Αντιθέτως όταν απουσιάζει κάποιες βραδιές εξελίσσονται σε βατερλό για την ΑΕΚ, όπως εκείνη της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον ΟΦΗ (ήττα με 1-3 στο Ηράκλειο).
Σύμφωνα με τον αποχωρήσαντα από τον κιτρινόμαυρο πάγκο ισπανό προπονητή κ. Μανόλο Χιμένεθ, «ο Μάκος είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να σταθεί άνετα σε οποιοδήποτε προηγμένο πρωτάθλημα και σε καλές ομάδες. Κατά τη γνώμη μου είναι ο κορυφαίος έλληνας καθαρός αμυντικός μέσος» όπως δήλωσε πρόσφατα σε μέσο της χώρας του ο 47χρονος τεχνικός.
Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη νίκη (3-0 τον Αρη) της με τον κ. Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας ύστερα από τρεις μη επιτυχημένες προσπάθειες και η παρουσία του Μάκου ήταν καταλυτική στο να συμβεί αυτό. Ωστόσο σε εξαιρετική κατάσταση παρουσιάστηκε και ο Παντελής Καφές ο οποίος με το καθαρό μυαλό και τις σωστές πάσεις του, βοήθησε την ομάδα του να ξεσπάσει και να φτάσει αρκετές φορές κοντά στο γκολ.
Οι τρεις τους (Μάκος, Καφές και Βάργκας) θα επωμισθούν και τη δύσκολη αποστολή να «μπλοκάρουν» τη μεσοεπιθετική γραμμή του αήττητου στο πρωτάθλημα Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στους Κώστα Κατσουράνη, Σιμάο, Ζέκα και Κλέιτον οι οποίοι βρίσκονται σε οργιώδη κατάσταση βοηθώντας τον εκπληκτικό εφέτος Σεμπάστιαν Λέτο να απελευθερωθεί και να αποτελεί την ατραξιόν του ελληνικού πρωταθλήματος.
