Τυλιχτάρια μοσχάρι
Υλικά για 5 ατομα
10 σκαλοπίνια μοσχαριού (περίπου 1 κιλό), σε λεπτές φέτες • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες • 1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο •½ φλιτζ. σέλινο, ψιλοκομμένο • 1/3φλιτζ. κουκουνάρι
• 1/3φλιτζ. σταφίδα • 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2 πράσινες πιπεριές, καυτερές, ψιλοκομμένες • ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί • 1 κιλό ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Αραδιάζουμε τα σκαλοπίνια σε μια επιφάνεια, τα αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, το σέλινο, το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Τα κάνουμε ρολά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα τυλιχτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε την πιπεριά και μόλις τα τυλιχτάρια πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρουν μία βράση, ρίχνουμε 1½ κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι, και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.
