Θα συνεχιστεί για δύο ακόμη ημέρες η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βελτίωση του καιρού από μεθαύριο Πέμπτη. Σήμερα και αύριο προβλέπονται σε όλη τη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες αλλά βαθμιαία από τα δυτικά και τα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στη Βόρεια Ελλάδα θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 και 6-7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Αύριο στην Ανατολική και στη Νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα νότια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη και ως το τέλος της εβδομάδας και μόνο στα νότια υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Με τη βοήθεια αντιολισθητικών αλυσίδων κινούνταν χθες τα οχήματα σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου, κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη για προληπτικούς λόγους παρέμεινε κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου, ενώ χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ακόμη, δεν λειτούργησαν τα σχολεία σε Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα. Στις Σέρρες, στα ορεινά του νομού, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως άλλωστε και στον Νομό Πέλλης στον επαρχιακό δρόμο του Αγίου Αθανασίου προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας. Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στο οδικό δίκτυο των Νομών Φλωρίνης και Κοζάνης.
Στα Τρίκαλα παρά τη χιονόπτωση δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο οι αξιωματικοί της Τροχαίας συνιστούσαν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στην Εθνική οδό Τρικάλων- Ιωαννίνων, στον δρόμο Πύλης- Μεσοχώρας και στις επαρχιακές οδούς Πύλης- Ελάτης- ΠερτουλίουΝεραϊδοχωρίου και Καλαμπάκας- Καστανιάς- Αμάραντου – Τρία Ποτάμια- Χαλίκι.
