Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι δήλωσε την Τετάρτη ότι θα επιδιώξει να επιλύσει την κρίση που έχει ξεσπάσει γύρω από τη διάλυση του Κοινοβουλίου με διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Ο Μούρσι με διάταγμα είχε ζητήσει την επανασύσταση του Κοινοβουλίου σε Σώμα, μετά την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου να διαλύσει τη Βουλή.

Η κίνηση αυτή είχε θεωρηθεί ότι φέρνει σε αντιπαράθεση τον στρατό της χώρας, που διατηρεί την εξουσία στην Αίγυπτο με τον πρόεδρο που προέρχεται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων.

«Θα υπάρξουν συνομιλίες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους θεσμούς και με το Ανώτατο Συμβούλιο ή τις δικαστικές αρχές για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να βγούμε από αυτή την κατάσταση και να ξεπεράσουμε μαζί αυτό το στάδιο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μ.Μούρσι.

Ο ισλαμιστής πρόεδρος δήλωσε ότι διατηρεί τις δεσμεύσεις του προς τον νόμο και το Σύνταγμα. Πρόσθεσε ότι «δεσμεύεται από τις αποφάσεις των Αιγύπτιων δικαστών», δηλώνοντας ότι είναι αφοσιωμένος στην διαχείριση των κρατικών θεμάτων και τονίζοντας ότι επιθυμεί να αποφύγει οποιαδήποτε αντιπαράθεση.