Τέσσερα πτώματα βρήκαν σήμερα Τετάρτη άνδρες της Πυροσβεστικής σε μια βυθισμένη πλευρά του μοιραίου Costa Concordia. Ανάμεσά στις σορούς που ανακαλύφθηκαν στη γέφυρα Νούμερο 4 του κρουαζιερόπλοιου που προσέκρουσε την 13η του περασμένου Ιανουαρίου σε ύφαλο στο νησάκι Τζίλιο, και το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού, της πεντάχρονης Νταϊάνα Αρλότι, η οποία βρισκόταν σε διακοπές με τον πατέρα της. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε το σώμα μίας ακόμη γυναίκας και ενός άνδρα.

Η είδηση, διαδόθηκε από την υπηρεσία η οποία διαχειρίζεται την υπόθεση του ναυαγίου, υπό τον αρμόδιο επίτροπο Φράνκο Γκαμπριέλι. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση η ανεύρεση των πτωμάτων έγινε λίγο μετά τις 13.00 από προσωπικό της Πυροσβεστικής ενώ αναφέρεται ότι το «σώμα του κοριτσιού, ενός άνδρα και μιας γυναίκας «έχουν ανακτηθεί»».

Η Σούζι Αλμπερτίνι, η μητέρα της μικρής Νταϊάνα από το Ρίμινι, βρίσκεται καθ’ οδόν για το νησί Τζίλιιο. «Η είδηση πάγωσε το αίμα της μητέρας» εξηγεί η δικηγόρος της Χάιντι Σπάνο «καθώς επιβεβαιώνεται η αλήθεια που φοβόταν αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατόν να πιστέψει». Η Σούζι Αλμπερτίνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, διευκρίνισε ακόμη στη δικηγόρο της ότι δεν θα προβεί στην επίσημη αναγνώριση της σορού του παιδιού της. «Δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει τεστ DNA» λέει και πάλι η Σάνο. «Πιστεύω ότι ούτε ο σύντροφος της μαμάς θα ήθελε να δει το σώμα της μικρής Νταϊάνα».

Οι έρευνες ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από μαρτυρίες επιζώντων οι οποίοι υπέδειξαν σημεία όπου είδαν για τελευταία φορά κάποιους από τους συνεπιβαίνοντες. «Οι επιχειρήσεις θα είναι μακρές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Πτώματα εντοπίστηκαν, πρέπει να είναι τέσσερα. Οι επιχειρήσεις ανάσυρσης είναι σε εξέλιξη», είχε δηλώσει νωρίτερα η Φραντσέσκα Μαφίνι ενώ πηγή που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, διευκρίνισε ότι «τα πτώματα είναι σε αποσύνθεση ύστερα από τόσο καιρό μέσα στη θάλασσα. Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς πόσα βρέθηκαν».

Από την τραγωδία του Concordia η ιστορία της μικρής Νταϊάνα έχει συγκλονίσει ιδιαίτερα τον κόσμο. Ο πατέρας Ουίλιαμς και η κόρη του είχαν επιβιβαστεί την Παρασκευή της 13ης Ιανουαρίου στην Τσιβιταβέκια μαζί με τη φίλη του, την 32χρονη Μικέλα Μαροντσέλι. Οι τρεις τους, όπως εξηγούσε μετά το ναυάγιο η ξαδέρφη του Ουίλιαμς Αρλότι, «πήγαιναν μπρος πίσω. Ηταν στο μέρος όπου ο κόσμος σώθηκε, έπειτα τους έστειλαν στην άλλη πλευρά, εκείνη που μετά άρχισε να βυθίζεται. Το κατάλαβαν και γύρισαν πίσω: η μικρή γλίστρησε, μαζί της και ο πατέρας.»