ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

100 γρ. ρεβίθια

αλάτι

200 γρ. κουσκούς, χονδρό

2 κρεµµύδια, καθαρισµένα και κοµµένα στα 8

2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους, κοµµένες στα 4

2 πράσινες πιπεριές, χωρίς τους σπόρους, κοµµένες στα 4

1 µελιτζάνα, χονδροκοµµένη

2 κολοκύθια, χονδροκοµµένα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

5 φύλλα φρέσκου βασιλικού, χονδροκοµµένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουµε αποβραδίς τα ρεβίθια σε ένα µπολ µε άφθονο νερό. Πετάµε το νερό και τα βράζουµε σε κατσαρόλα, ώσπου να µαγειρευτούν, αλλά να µη µαλακώσουν πολύ – πρέπει να είναι τραγανά (περίπου 1 ώρα). Για να γίνουν πιο ελαφριά για το στοµάχι, µπορούµε να πετάξουµε το νερό του πρώτου ή και του δεύτερου βρασµού. Σηµαντικό είναι να τα αλατίσουµε στη µέση του µαγειρέµατος για να µην ξεφλουδίσουν. Σουρώνουµε και τα κρυώνουµε κάτω από τρεχούµενο νερό βρύσης.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, σε αλατισµένο νερό βράζουµε το κουσκούς για 8-9 λεπτά. Σουρώνουµε και ξεπλένουµε µε κρύο νερό.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουµε ένα ταψί µε µια λαδόκολλα και απλώνουµε επάνω τα λαχανικά. Τα ραντίζουµε µε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουµε για 15 λεπτά, µέχρι να πάρουν χρώµα.

Σε µια σαλατιέρα βάζουµε όλα τα µαγειρεµένα υλικά µαζί, αλατίζουµε µε µέτρο, περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ελαφρά. Πασπαλίζουµε µε τον βασιλικό και σερβίρουµε.