Υλικά για 4-6 άτομα
1 συκωταριά αρνίσια με γλυκάδια
1 αντεριά, καθαρισμένη*
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη, ξερή
χυμό; από 1 λεμόνι
μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά τη συκωταριά από τα πνευμόνια σε παραλληλόγραμμα κομμάτια 2,5 x 5 εκ., τα βάζουμε σε δύο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Τυλίγουμε 2-3 κομμάτια από συκωταριά και πνευμόνια με τα εντεράκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι έως ότου κάψει αρκετά.
Αλευρώνουμε τα γαρδουμπάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά. Τα σβήνουμε με χυμό λεμονιού και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν. Αλευρώνουμε τα μανιτάρια και τα περνάμε και αυτά από το τηγάνι για λίγα λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα στρώνουμε το ένα πάνω στο άλλο. Αραδιάζουμε τα γαρδουμπάκια με τα μανιτάρια στη στενή πλευρά του φύλλου και τα τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Τοποθετούμε σε ταψί το ρολό, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα τυλιχτά γαρδουμπάκια ως ορεκτικό.
* Μπορούμε να βρούμε καθαρισμένα εντεράκια στο σουπερμάρκετ. Αλλιώς θα πρέπει να τα καθαρίσουμε πολύ προσεκτικά γυρίζοντάς τα με ένα καλαμάκι από μέσα προς τα έξω, με άφθονο νερό και ξίδι.