Το πιο πλούσιο σε λιπαρά από τα αιγοπρόβεια φρέσκα τυριά, με τις 460 θερμίδες ανά 100 γρ. μπορεί να μην ενδείκνυται στις δίαιτες, ωστόσο κανένα άλλο δεν διαθέτει τη γλυκιά, βουτυράτη γεύση και την κρεμώδη υφή του που το κάνει να κόβεται εύκολα σε φέτες χωρίς να διαλύεται.
Εύκολα τυρομπαλάκια
Ανακατεύουμε καλά 200 γρ. μανούρι με 200 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια και 1 σκελίδα πολτοποιημένου σκόρδου. Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού με το χέρι μας, βουτώντας το σε νερό για πιο εύκολο πλάσιμο. Κυλάμε τα μπαλάκια πάνω σε καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε πάνω σε μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα.
Τυρόπιτα στιγμής
Ζεσταίνουμε ¾ φλ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Στρώνουμε τον πάτο του με 3 τσαλακωμένα φύλλα κρούστας. Γεμίζουμε την επιφάνεια με ΠΟΣΟ;;; μανούρι σε κυβάκια και 1 κ.γ. ξερό δυόσμο. Σκεπάζουμε με άλλα 3 τσαλακωμένα φύλλα. Μόλις η πίτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε όπως κάνουμε με την ομελέτα.
Γλυκό με μανούρι
Χτυπάμε στο multi 150 γρ. μανούρι με 1 κ.γ. βρόμη και 100 γρ. φράουλες. Σε ένα ποτήρι, τρίβουμε στον πάτο ένα μπισκότο τύπου Digestive, από πάνω στρώνουμε την κρέμα και προσθέτουμε 2 κ.γ. μέλι, ροδέλες φράουλας και προαιρετικά λίγη σοκολατένια τρούφα.