Υλικά για 4-5 κομμάτια

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι, σκληρό
45 γρ. μαγιά, νωπή
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
150 ml γάλα, φρέσκο, χλιαρό
150 ml νερό, χλιαρό

Για τη γέμιση
150 γρ. βούτυρο, ή μαργαρίνη
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα, φρέσκο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
400 γρ. κασέρι, τριμμένο
10-12 φέτες παστουρμά
κρόκοι από 4-5 αβγά

Εκτέλεση

Ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά έως ότου έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 80 γρ. και με τη βοήθεια ενός πλάστη τα ανοίγουμε σε οβάλ φύλλα πάχους 1 εκ.

Πιέζουμε με τα δάκτυλα τις 2 άκρες έτσι ώστε να μοιάζει με φύλλο δέντρου και γυρίζουμε ελαφρώς τα πλαϊνά για να μη φύγει η γέμιση. Αραδιάζουμε τα πεϊνιρλί σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 4-6 λεπτά, ίσα να κρατήσουν το σχήμα τους.

Γέμιση: Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα 300 γρ. κασέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση: Μοιράζουμε την κρέμα στα πεϊνιρλί, στρώνουμε από 2-3 φέτες παστουρμά και βάζουμε 1 κρόκο αβγού από πάνω. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά. Σερβίρονται καυτά με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.