Υλικά για 8 άτομα
1½ κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
2-3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη, ξερή
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Κατά διαστήματα κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα ώστε να μην κολλήσει και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.