Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 20΄
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες*
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ή 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
1 κ.σ. θυμάρι ξερό ή 2 κ.σ. φρέσκο, τα φυλλαράκια
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε πλατύ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, αλατοπιπερώνοντάς τες. Δεν χρειάζεται ούτε λεπτό παραπάνω αν δεν θέλετε να σας γίνουν σαν άχυρο και να χάσουν τη φρεσκάδα τους και τους ζωμούς τους. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε πιατέλα.
2. Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο λάδι να κάψει και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, πλην της φέτας. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά, να παραμείνει η ντομάτα ζωντανή, αλλά να έχει δέσει η σάλτσα με το λάδι.
3. Ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε με προσοχή να μη σπάσουν αλλά να πάει η σάλτσα παντού, προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα, αφήνετε να πάρει μόλις μία βράση και αποσύρετε. Το σαγανάκι σας είναι έτοιμο.
Tips
Λίγο μέτριο μπούκοβο θα κάνει πιο πικάντικο-καυτερό το σαγανάκι σας.
Ψιλοκομμένος μαϊντανός, ωμός, από πάνω, θα δώσει περισσότερη φρεσκάδα και ωραίο χρώμα στο πιάτο.
Αν αγαπάτε τα μπαχαρικά, στο σοτάρισμα της γαρίδας προσθέστε και λίγο κύμινο και κόλιαντρο σε χοντροσπασμένους σπόρους.
Οι καθαρισμένες κατεψυγμένες γαρίδες είναι μια εύκολη λύση.
* Καθάρισμα: Αφαιρείτε τα ποδαράκια από την κοιλιά της γαρίδας. Βγάζετε με προσοχή το κέλυφος. Με ένα μυτερό μαχαίρι ή με οδοντογλυφίδα αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη της.