Yλικά για 5-6 άτομα

2 φλ. πλιγούρι
2 φλ. αρακά, φρέσκο, καθαρισμένο (περίπου 500 γρ. ακαθάριστο)
½ φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι και 1 λάιμ, βιολογικά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά. Τον σουρώνουμε και τον μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και πάγο για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το χρώμα του. Μόλις κρυώσει, τον σουρώνουμε και τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολ βάζουμε 4 φλ. χλιαρό νερό και μουλιάζουμε το πλιγούρι για 1 ώρα. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το πλιγούρι, τον αρακά, τα μυρωδικά χόρτα, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού και λάιμ, τον χυμό τους, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τips
Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε σιγά σιγά και δοκιμάζουμε ώστε να του δώσουμε την οξύτητα που μας αρέσει.
Μία κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ταιριάζει άψογα με τη σαλάτα μας.
Ακόμη πιο γευστική θα γίνει η σαλάτα αν προσθέσετε 2 ωμές αγκινάρες και ωμά μανιτάρια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες και μαριναρισμένα σε λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.